Άκης Πετρετζίκης: Scones με σοκολάτα

Συστατικά

Για το μείγμα σοκολάτας

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 10 γρ. κακάο
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τη ζύμη

  • 130 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 100 γρ. γάλα
  • 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης

Για τη σύνθεση

  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 30 γρ. γάλα
  • 30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το μείγμα σοκολάτας

  • Σε μπεν μαρί βάζουμε την κουβερτούρα, το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε το κακάο, την άχνη και αφαιρούμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν.

Για τη ζύμη

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, το γάλα, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, το αλάτι, το ξύσμα από το πορτοκάλι, το αβγό και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να έχουν μια μαλακή ζύμη.
  • Απλώνουμε αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας μας και τοποθετούμε πάνω τη ζύμη. Ανοίγουμε με έναν πλάστη 30×35 εκ. και απλώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνειά της το μείγμα της σοκολάτας.
  • Προσθέτουμε τα φιστίκια και τυλίγουμε σε ρολό από τη μεγάλη πλευρά.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα να κρυώσει καλά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Αλείφουμε με γάλα, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.