Άκης Πετρετζίκης: Ζυμαρικά αχιβάδες με κιμά

Κλασική μπολονέζ αλλά με διαφορετικά ζυμαρικά.

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 στικ σέλερι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 στικ κανέλα
  • 1 κύβο κότας
  • 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. νερό
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 500 γρ. κοχύλια
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • παρμεζάνα
  • πιπέρι
  • βασιλικό
  • ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Κόβουμε το καρότο και το σέλερι σε μικρά κυβάκια, το σκόρδο σε φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
  • Αφαιρούμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να καραμελώσει και να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε ξανά στο τηγάνι τα λαχανικά και βάζουμε την κανέλα, τον κύβο, τον πελτέ και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το νερό, την ντομάτα, το θυμάρι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
  • Παράλληλα, σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε αλάτι, τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα βάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με παρμεζάνα, πιπέρι, βασιλικό και ελαιόλαδο.