Άκου Αλέξη…

Γράφει η Ελισσάβετ Βασιλοπούλου.

Άκου Αλέξη,

Μέρες που είναι είπα να μην ασχοληθώ μαζί σου, να μη μπω στον πειρασμό, να μην επιτρέψω στον εαυτό μου καμία σύγχυση, για αυτό θα στα πω όσα πιο ήρεμα μπορώ, και πίστεψέ με, μπορώ.

Εδώ και δεκατέσσερις μήνες έχουμε πανδημία Αλέξη. Στην Ελλάδα μόνο Αλέξη, εκατοντάδες χιλιάδες νόσησαν, άλλοι λίγο, άλλοι περισσότερο, τα νοσοκομεία βούλιαξαν, ναι τα νοσοκομεία Αλέξη, αυτά που επί κυβερνήσεώς σου και χωρίς καμία πανδημία, ήταν γεμάτα με ράντζα από ανθρώπους που πέθαιναν στους διαδρόμους περιμένοντας ένα κρεβάτι στις ΜΕΘ Αλεξη, αυτά που η νέα κυβέρνηση ενίσχυσε με τουλάχιστον δέκα χιλιάδες προσλήψεις σε υγειονομικό προσωπικό, αυτά που τον τελευταίο χρόνο με τις ενέργειες κάποιων, υπερδιπλασίασαν τη δυναμική τους σε κρεβάτια μονάδων εντατικής θεραπείας.

Δέκα χιλιάδες νεκρούς μετράμε ως σήμερα Αλέξη, δέκα χιλιάδες ανθρώπινες ζωές χάθηκαν από αυτή την παλιοαρρώστια, και σίγουρα Αλέξη, θα είχαν χαθεί πολύ λιγότεροι, αν εσύ και το κόμμα σου δεν γινόσασταν οι καλύτεροι ξενιστές του ιού, αν εσύ και το κόμμα σου δεν κατεβάζατε χιλιάδες στο δρόμο να διασπείρουν ανεξέλεγκτα το θάνατο, αν εσύ και το κόμμα σου Αλέξη, βάζατε πλάτη στον εμβολιασμό του πληθυσμού, στη μοναδική σανίδα σωτηρίας αυτού του εφιάλτη.

Όταν ο Μητσοτάκης οργάνωνε το σχέδιο “Ελευθερία” Αλέξη, εσύ και τα συνεργατάκια σου, κοροϊδεύατε λέγοντας ότι οργανώνεται εμβολιαστικό πρόγραμμα για το ανύπαρκτο εμβόλιο, έλα όμως που για κακή σου τύχη Αλέξη, και εμβόλιο υπήρξε, και στρωμένος με ροδοπέταλα ήταν ο δρόμος στην Ελλάδα για να το υποδεχτεί.

Όλοι οι Έλληνες Αλέξη, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, ακόμα και οι αναρχικοί, έβγαλαν το καπέλο και έδωσαν τα συγχαρητήρια τους για την πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα άψογη οργάνωση του εμβολιαστικού. Και όταν πήγες και εμβολιάστηκες από τους πρώτους με το ανύπαρκτο εμβόλιο Αλεξη, βγήκαν τα κολλητάρια σου και μας είπαν ότι είναι αδύνατο να κάνουμε είκοσι πέντε χιλιάδες εμβολιασμούς τη μέρα, έλα όμως που φτάσαμε μέχρι στιγμής να κάνουμε πάνω από εξήντα χιλιάδες κάθε μέρα, αλλά δε τους παρεξηγώ Αλέξη, γιατί μιλούσαν κρίνοντας από τις δικές τους δυνατότητες, αν ήσασταν εσείς το βέβαιο είναι πως θα ζητιανεύαμε σύριγγες στα στέκια Αλέξη, και θα παρακαλούσαμε στα βουλευτικά σας γραφεία για ένα ραντεβού με τη σωτηρία. Και τώρα που αντιλαμβάνεσαι ότι ο εφιάλτης οδεύει προς το τέλος του Αλέξη, και επειδή ξέρεις πολύ καλά ότι το τέλος του είναι ένα και το αυτό με το δικό σου πολιτικό τέλος, έπαιξες ένα από τα τελευταία σου χαρτιά, υπονομεύοντας πλέον απροκάλυπτα τον εμβολιασμό, ξεστομίζοντας το αδιανόητο Αλέξη, χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης για αυτούς που ένα χρόνο παράτησαν τις ζωές τους, χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης για όσους θρηνούν τους αγαπημένους τους, χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης για όσους πλήρωσαν και πληρώνουν οικονομικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά αυτή τη πανδημία.

Είπες, αν είναι ποτέ δυνατό να είπες Αλέξη, ότι η κυβέρνηση άνοιξε τις ηλικιακές πλατφόρμες για να ξεστοκάρει. Τι είναι Αλέξη για εσένα τα εμβόλια; Μπλούζες περσινής σεζόν που φύγανε από τη μόδα; Μοντέλα κινητών που αντικαταστάθηκαν από το επόμενο, το πιο εξελιγμένο; Ή μήπως είναι πορτοκάλια αδιάθετα από μια κακή συμφωνία; Όχι Αλέξη, η ελπίδα και η υγεία δεν ξεστοκάρονται, ούτε η νίκη της επιστήμης ξεστοκάρεται, η νίκη της ζωής έναντι στο θάνατο δε περίσσεψε και ούτε και θα περισσεύει ποτέ. Και ένα τελευταίο Αλέξη, η χώρα δεν έχει ανάγκη από κανένα ξεστοκάρισμα, ξεστόκαρε ότι χειρότερο πέρασε από την καμπούρα της στις 07/07/2019, ΞΕΣΤΟΚΑΡΕ Αλέξη και όπως όλα δείχνουν, ευτυχώς για πολλά χρόνια ακόμα.