Αλεποχώρι: Ελεύθερος ο 70χρονος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 10.000 ευρώ

324

 

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 70χρονος, ο οποίος άνοιξε πυρ με κυνηγετικό όπλο κατά δύο παιδιών που είχαν εισέλθει στην αυλή του σπιτιού του στο Αλεποχώρι τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής.

Αναλυτικότερα, του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι απαγόρευσης να προσεγγίσει το Αλεποχώρι, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής του.

Παράλληλα οφείλει να καταβάλει χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή δήλωσε συντετριμμένος για την εξέλιξη των πραγμάτων υποστηρίζοντας ότι δεν είδε ποιοι ήταν οι άνθρωποι που μπήκαν στην αυλή του και πως σε καμία περίπτωση δεν είχε σκοπό να σκοτώσει κάποιον.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πίστεψε ότι επρόκειτο για ληστές ή κλέφτες και με φόβο για τη ζωή του χωρίς να μπορεί να διακρίνει ηλικία ή αν κρατούσαν όπλα,πυροβόλησε για να εκφοβίσει και όχι να σκοτώσει.

Τα παιδιά από την πλευρά τους υποστήριξαν στις προανακριτικές καταθέσεις τους ότι έπαιζαν το παιχνίδι «Θάρρος ή Αλήθεια» και έτσι βρέθηκαν στην αυλή του 70χρονου.