Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Ο Άρειος Πάγος ανέτρεψε την απόφαση – Επιστρέφει στη φυλακή

145
Seajets Amorgos

Την επιστροφή του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου στη φυλακή ζήτησε ο Άρειος Πάγος, καθώς ανέτρεψε την απόφαση περί αποφυλάκισής του.

Ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτό το αίτημα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Σοφοκλή Λογοθέτη, ο οποίος έκρινε ότι το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πειραιά, με το οποίο αποφυλακίστηκε, στηρίχθηκε σε εσφαλμένη νομική βάση.

Ειδικότερα, ο κ. Λογοθέτης έκρινε ότι κακώς αποφυλακίστηκε ο ηθικός αυτουργός των δολοφονιών της 17 Νοέμβρη, διότι δεν έχει εκτίσει, όπως προβλέπει ο νόμος, το σύνολο της προβλεπόμενης ποινής που είναι 25 χρόνια, αλλά δεν πληρούνται ούτε οι ουσιαστικές προϋποθέσεις για την αποφυλάκιση του πολύισοβιτη και έτσι άσκησε αναίρεση στο επίμαχο βούλευμα.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την αποφυλάκιση του Γιωτόπουλου, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Τζαβέλλας ανέθεσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Σοφοκλή Λογοθέτη να μελετήσει το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Εφετείου Πειραιά.

 

Αναμένεται εντός της ημέρας να εκδοθεί από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου το βούλευμα επί της αναίρεσης που έχει ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Σοφοκλής Λογοθέτης επί βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Εφετείου Πειραιά, με το οποίο αποφυλακίστηκε ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος που είχε καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια για την εγκληματική δράση της 17Ν.