Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη Ρομά που εμπλέκεται σε περιπτώσεις κλοπών

186

Στην σύλληψη ενός άνδρα και στην εξιχνίαση 10 περιπτώσεων κλοπών που διαπράχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες αλλά και τέλη του Φλεβάρη από τον ίδιο, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία στην Αλεξανδρούπολη.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.:

Συνελήφθη χθες το βράδυ στην Αλεξανδρούπολη από τους ανωτέρω αστυνομικούς ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν τουλάχιστον άγνωστο συνεργό του, κατηγορούμενο για το ίδιο αδίκημα.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση συνέλαβαν τον δράστη, διότι βραδινές ώρες της 19/20-6-2024 διέρρηξε τρία εμπορευματοκιβώτια (κοντέινερ) ραδιοφωνικών σταθμών που βρίσκονται σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης προκαλώντας φθορές και αφαίρεσε καλώδια διαφόρων τύπων, η εκτιμώμενη συνολική αξία των οποίων μαζί με τις προκληθείσες φθορές ανέρχεται περίπου στο χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν σε Ι.Χ.Φ. όχημα του δράστη επιμελώς κρυμμένα διαρρηκτικά εργαλεία και τα αφαιρεθέντα καλώδια τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Επίσης κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη και το ανωτέρω όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Επιπλέον, όπως διακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση ο συλληφθείς δρώντας από κοινού με έναν τουλάχιστον άγνωστο συνεργό του, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, βραδινές ώρες της 28/29-2-2024 αφαίρεσαν καλωδιώσεις από κεραίες και εμπορευματοκιβώτια (κοντέινερ) ραδιοφωνικών σταθμών ιδιοκτησίας επτά ημεδαπών που βρίσκονται στην ίδια περιοχή, προκαλώντας φθορές, η εκτιμώμενη συνολική αξία των οποίων μαζί με τις προκληθείσες φθορές ανέρχεται περίπου στο χρηματικό ποσό των 17.100 ευρώ.

Τέλος, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

 

Πηγή: Law & Order