Αλικάκη για #MeToo: «Έπεσα από τα σύννεφα με εκείνους που ζούσαν διπλές ζωές»

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για τις σοκαριστικές αποκαλύψεις.

 

Μια εκ βαθέων συνέντευξη παραχώρησε η Μυρτώ Αλικάκη στο περιοδικό ΕΓΩ και τη Νάντια Αδαμοπούλου.

Μεταξύ άλλων, η Μυρτώ Αλικάκη μίλησε ανοιχτά και για το ελληνικό #MeToo, αποκαλύπτοντας ποια πράγματα ήταν γνωστά στον καλλιτεχνικό χώρο πριν σοκάρουν ολόκληρη τη χώρα, αλλά και ποιες πληροφορίες την έκαναν να πέσει από τα σύννεφα.

Για το ελληνικό #MeToo έχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο;

Υπάρχει το παγκόσμιο κίνημα #MeToo κατά της κακοποίησης , της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και παρενόχλησης. Όχι, δεν έπεσα από τα σύννεφα για πολλά από αυτά που άκουσα. Ωστόσο, μέσα σε όλα αυτά που αποκαλύφθηκαν, υπήρχαν κάποια περιστατικά, τα οποία νομίζω ότι ξεπερνούν το κοινώς εννοούμενο #MeToo και άπτονται της εγκληματικότητας. Δηλαδή, για περιστατικά που αποκαλύφθηκαν διπλές ζωές, εκεί ναι, έπεσα από τα σύννεφα.

Σε παλιότερη συνέντευξή σας αναφέρατε ότι είχατε επιλέξει κατά καιρούς να μην συνεργαστείτε με συγκεκριμένα ονόματα, γιατί δεν θέλατε να «αρρωστήσετε».

Δεν νομίζω ότι επιτρέπω με τον τρόπο μου σε κανέναν να μου συμπεριφερθεί άσχημα και τώρα πια μπορώ να αντιμετωπίσω οτιδήποτε. Παρ’ όλα αυτά μπορεί να είσαι παρών σε παρεμβατικές συμπεριφορές που συμβαίνουν σε κάποιον άλλον. Αυτό είναι εξίσου οδυνηρό και μου έχει συμβεί.

Αυτό το “ξεκαθάρισμα” ανθρώπων σας έκανε να εκτιμήσετε ακόμα περισσότερο ορισμένους συναδέλφους σας;

Σίγουρα. Ωστόσο, ποιοι άνθρωποι συμπεριφέρονται άσχημα είναι γνωστό μεταξύ μας. Πάντα τους ξέραμε μεταξύ μας. Ποιοι είναι εντάξει ξέρουμε, ποιοι είναι κακοπληρωτές ξέρουμε, ποιοι καλοπληρωτές, όλα τα ξέρουμε. Είναι πολύ μικρός τόπος η Ελλάδα και όλα αυτά είναι γνωστά. Οπότε κάθε φορά που πας κάπου, ξέρεις πού πας.

Τώρα το ποια θα είναι η προσωπική σχέση είναι άλλο θέμα. Μπορεί με έναν δύσκολο και δυσάρεστο άνθρωπο εσύ να τα πας μια χαρά ή το αντίθετο, με έναν άνθρωπο που έχει γενικώς μια καλή φήμη, να μην τα πηγαίνεις καλά. Όλα μπορεί να συμβούν. Σίγουρα, όμως, εκτιμώ πάρα πολύ τους ανθρώπους που δεν πετάνε στα μούτρα κανενός το άγχος και την αγωνία τους, που αναλαμβάνουν την ευθύνη της ζωής τους, των πράξεών τους. Θέλω να πιστεύω ότι ανήκω κι εγώ σε αυτούς.