Αλλάζει το τοπίο του καιρού: Έρχονται χιόνια από Παρασκευή

Ηηλιοφάνεια με παροδικές συννεφιές θα επικρατήσουν και σήμερα, Τετάρτη, 16 Μαρτίου, με τον καιρό να θυμίζει άνοιξη, ενώ άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Ωστόσο, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, το σκηνικό του καιρού αλλάζει πάλι αφού, τα επόμενα 24ωρα, μάς περιμένουν «κρύο, πολικές θερμοκρασίες, όχι χιόνια στο κέντρο της Αθήνας αλλά στα βόρεια προάστια και περισσότερα τα χιόνια στην Εύβοια».

Στην Αττική η μέρα ξεκίνησε με αρκετό κρύο και παγετό αλλά αναμένονται ήπιες καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και παροδικές συννεφιές με την θερμοκρασία μέχρι και το μεσημέρι να φτάνει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, η μέρα ξεκίνησε με τσουχτερό κρύο, παγετό αλλά και ομίχλες, κατά τη διάρκεια όμως της ημέρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με κατά τόπους συννεφιές. Η θερμοκρασία θα φλερτάρει με τους 14 βαθμούς Κελσίου. Ασθενείς βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στη βορειοανατολική Ελλάδα, αλλά όχι κάτι το αξιόλογο.

Βαρυχειμωνιά από την Πέμπτη

Τα φαινόμενα θα απασχολούν περιοχές από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά, δηλαδή προς την περιοχή της Θεσσαλίας, την Εύβοια, Σποράδες, Κρήτη με μέτριας έντασης χιονοπτώσεις αλλά τα φαινόμενα τοπικά θα είναι πιο έντονα μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.