Αλτμάιερ: Ίσως η Γερμανία αποφύγει μια δεύτερη ύφεση

Η Γερμανία είναι πιθανό ότι θα μπορέσει να αποφύγει άλλη μια ύφεση παρά το δεύτερο εθνικό lockdown για την αναχαίτιση της πανδημίας, σχέδιο το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την Τετάρτη στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Πέτερ Αλτμάιερ.

«Ελπίζω ότι θα μπορούμε να αποτρέψουμε μια πλήρη οικονομική στασιμότητα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας της COVID-19», σημείωσε ο υπουργός σε δηλώσεις που έκανε στον δημόσιο ραδιοσταθμό Deutschlandfunk.

Παράλληλα ο Χέλγκε Μπράουν, ο προσωπάρχης της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, έκρινε σήμερα απίθανη μια άρση των μέτρων που έχουν υιοθετηθεί στη χώρα για την ανάσχεση της πανδημίας στις αρχές του ερχόμενου έτους.

Ο Μπράουν δήλωσε επίσης πολύ αισιόδοξος πως τα αυστηρότερα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από την Τετάρτη θα βοηθήσουν να μειωθούν οι αριθμοί των νέων λοιμώξεων στη Γερμανία.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του χειμώνα και έως ότου υπάρχει επαρκής ποσότητα εμβολίων που να μπορεί να διατεθεί σε όλους, «θα έχουμε κάποιες δύσκολες ημέρες μπροστά μας», σημείωσε ο ίδιος κατά τις δηλώσεις που έκανε στο δίκτυο n-tv. «Μια συνολική χαλάρωση είναι κάτι το πολύ απίθανο να γίνει», υπογράμμισε.

Η Γερμανία βρίσκεται από χθες σε νέο καθολικό απαγορευτικό στα πρότυπα της άνοιξης, καθώς παρά τα μέτρα δεν συγκρατήθηκε η πανδημία και οι θάνατοι βρίσκονταν σε αριθμούς «απαράδεκτους», όπως είχε δηλώσει η ίδια η κ. Μέρκελ.