Αμεσοδρασίτης επανέφερε σμηνίτη που έπαθε ανακοπή καρδιάς στο στρατόπεδο Σακέτα

Τη ζωή ενός σμηνίτη πενταετούς υποχρέωσης που υπέστη ανακοπή καρδιάς μέσα στο στρατόπεδο Σακέτα, έσωσε ένας αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, κάνοντας του ΚΑΡΠΑ. Ο αστυνομικός ο οποίος στο παρελθόν είχε παρακολουθήσει σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών, ενημερώθηκε πως ο σμηνίτης, είχε πάθει ανακοπή στις 2 Ιανουαρίου, την ώρα που είχε ολοκληρώσει την βάρδια του.

Άμεσα έτρεξε από τον όρχο των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ στο στρατόπεδο και μέσα στο κεντρικό κτίριο, εντόπισε αναίσθητο τον σμηνίτη. Χωρίς δεύτερη σκέψη ο αστυνομικός ξεκίνησε να του παρέχει τις πρώτες βοήθειες και λίγα λεπτά αργότερα ο άνδρας ανέκτησε τις αισθήσεις του, χωρίς όμως να μπορεί να μιλήσει.

Στη συνέχεια έπαθε κρίση πανικού με αποτέλεσμα από κοινού με έναν ακόμη αστυνομικό, να του δώσουν εκ νέου τις πρώτες βοήθειες γυρνώντας τον στο πλάι και κρατώντας το κεφάλι και το σώμα σταθερό ώστε να μην τραυματιστεί. Μετά λίγη ώρα, το άτομο επανήλθε δίχως να μπορεί να μιλήσει καθαρά πριν όμως μας έγνεψε στους αστυνομικούς σε ερώτηση τους αν αισθανόταν καλύτερα.

Μετά από λίγο προσήλθε στο σημείο σταθμός του ΕΚΑΒ όπου τον μετέφερε στο ΓΝΑ 251. Ο σμηνίας ηλικίας 27 ετών είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Για ακόμη μια φορά οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, απέδειξαν πως εκτός από άμεσα επιχειρησιακά αντανακλαστικά, έχουν υψηλό το επίπεδο ενσυναίσθησης και βοήθειας προς τον συνάνθρωπο για την προστασία του μεγαλύτερου αγαθού, της ζωής.

Πηγή: lawandorder.gr