Αναβολή των εκλογών για ασφαλή ψηφοφορία ζητά ο Τραμπ

Τραμπ

Να αναβληθούν οι εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας λόγο για κίνδυνο νοθείας που, όπως υποστηρίζει, συνδέεται με την πανδημία της Covid-19.

Με ανάρτησή του στο twitter ο Αμερικανός πρόεδρος θέτει ζήτημα αναξιοπιστίας εξαιτίας της επιστολικής ψήφου, και αναρρωτιέται αν γι’αυτό το λόγο θα πρέπει να αναβληθούν οι εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 3 Νοεμβρίου του 2020.

«Με την επιστολική ψήφο οι εκλογές του 2020 θα είναι οι πιο ανακριβείς και ψευδείς εκλογές στην Ιστορία. Θα είναι μεγάλη ντροπή για τις ΗΠΑ. Να καθυστερήσουμε τις εκλογές μέχρι οι πολίτες να μπορέσουν να ψηφίσουν κανονικά και με ασφάλεια;», έγραψε χαρακτηριστικά.

Σε αμέσως προηγούμενη ανάρτησή του, ο Τραμπ υποστήριξε ότι η επιστολή ψήφος αποδεικνύεται ήδη ότι είναι «σκέτη καταστροφή». «Ακόμη και οι περιοχές όπου δοκιμάστηκε είναι εκτός ελέγχου. Οι Δημοκρατικοί μιλούν για ξένη επιρροή στην ψηφοφορία, αλλά γνωρίζουν ότι η ψηφοφορία μέσω εκλογικής ψήφου είναι ένας εύκολος τρόπος για να παρέμβουν ξένες χώρες στον αγώνα. Ακόμα και πέρα από αυτό, δεν υπάρχει ακριβής καταμέτρηση», έγραψε ο Τραμπ.