Αναδιοργάνωση για την Renault και νέο ηλεκτρικό κάτω από τις 20.000 ευρώ!

351

Ο Luca de Meo ξεκινά ένα εταιρικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει περικοπές για τη Renault αλλά και την παραγωγή ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα φτάνει στην αγορά με κόστος μικρότερο των 20.000 ευρώ.

Ο Luca de Meo, ο νέος διευθύνων σύμβουλος, βρήκε επίσης τον νεολογισμό «RENAULuTion» για να τον χρησιμοποιήσει ως τίτλο της αναμόρφωσης την οποία θέλει να κάνει στην Renault.

Με ένα εσωτερικό έγγραφο το οποίο δημοσιεύει η εφημερίδα Les Echos, ο Luca de Meo υπενθυμίζει στο προσωπικό της Renault τους στόχους που έχει θέσει για το άμεσο μέλλον προκειμένου η εταιρεία να επιστρέψει σε ικανοποιητική κερδοφορία. Για να προκύψει μεγαλύτερη κερδοφορία, ο Luca de Meo θα χρησιμοποιήσει δύο κεντρικούς άξονες δράσης: την αναβάθμιση των οχημάτων στη γκάμα της μάρκας και την περικοπή του κόστους σε όλα τα επίπεδα. Πριν από την άφιξή του, ο Losange είχε ήδη παρουσιάσει ένα σχέδιο για τη μείωση του κόστους κατά δύο δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2022. Σχετικά με το πρόγραμμα αυτό, ο Luca de Meo ανέφερε πως «ίσως χρειαστεί να προχωρήσουμε περισσότερο από το αναμενόμενο. Το σχέδιο του 2022 είναι μια γενική κατεύθυνση και όχι ο τελικός προορισμός, το αποτέλεσμα».

Ο Luca de Meo θα μπορούσε να μειώσει πολύ περισσότερο το εργατικό δυναμικό, ενώ έχουν ήδη προγραμματιστεί 15.000 περικοπές θέσεων εργασίας. Για να εξοικονομήσει χρήματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος σκοπεύει να αναθεωρήσει ακόμα και τη στρατηγική διεθνοποίησης του ομίλου. Ο Luca de Meo θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις και ταυτόχρονα, τα περιθώρια κέρδους. Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο de Meo θεωρεί case study την επιτυχία του Peugeot 3008 και δεν διστάζει να αναφέρει την PSA ως παράδειγμα: «Η PSA είχε σχεδόν χρεοκοπήσει πριν από πέντε χρόνια. Η εταιρεία είναι σήμερα σημείο αναφοράς στην κατηγορία αλλά και ως προς την κερδοφορία». Ένας από τον κυριότερους στόχους για τη Renault έτσι όπως τίθεται από τον de Meo είναι η παραγωγή κάποιων κερδοφόρων ηλεκτρικών οχημάτων, με το φθηνότερο από αυτά να φτάσει στην αγορά με τιμή μικρότερη των 20.000 ευρώ.