Αναδίπλωση Μπάιντεν, αρνήθηκε ότι επιδιώκει ανατροπή του Πούτιν

Ο Τζο Μπάιντεν αρνήθηκε ότι εννοούσε την ανατροπή του Πούτιν, μετά τις ιδιαίτερα αιχμηρές δηλώσεις του κατά του Ρώσου προέδρου, που προκάλεσαν αντιδράσεις.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξήγησε ότι δεν καλούσε να υπάρξει αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία, όταν έλεγε -το Σάββατο- ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν γίνεται να παραμείνει στην εξουσία».

Μπάιντεν: Το αρνήθηκε με ένα «όχι»

«Όχι» απάντησε μονολεκτικά ο κ. Μπάιντεν εξερχόμενος από λειτουργία σε εκκλησία της Ουάσινγκτον ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν αξίωνε αλλαγή του καθεστώτος στη Ρωσική Ομοσπονδία με τη δήλωσή του αυτή, που προκάλεσε οργή στη Μόσχα και προβληματισμό σε συμμάχους.

«Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν για τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ωστόσο, αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης έσπευσαν να διευκρινίσουν τι εννοούσε με το σχόλιό του, ο πρόεδρος Μπάιντεν, προκειμένου να μην προκληθεί μεγαλύτερος ντόρος.

«Το σκεπτικό του προέδρου ήταν ότι δεν επιτρέπεται στον Πούτιν να ασκεί εξουσία στους γείτονές του ή στην περιοχή», είπε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. «Δεν αναφερόταν στην εξουσία του Πούτιν στη Ρωσία ή στην αλλαγή του καθεστώτος».