Αναφορά Κ. Μπογδάνου στη Βουλή για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Αναφορά στους αρμόδιους Υπουργούς για την καθυστέρηση που παρατηρείται, σχετικά με την απόκτηση του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων από την ΚΑΕ Παναθηναϊκος, υπέβαλε ο Πρόεδρος της Πατριωτικής Δύναμης Αλλαγής – ΠΑΤΡΙΔΑ και ανεξάρτητος βουλευτής Α’ Αθηνών, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Αναλυτικά:

ΠΡΟΣ:

  • Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη
  • Υπουργό Επικρατείας, κύριο Γιώργο Γεραπετρίτη
  • Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κύριο Λευτέρη Αυγενάκη
  • Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, κύριο Γιάννη Μπρατάκο

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την απόκτηση του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, και τους λόγους καθυστέρησης αυτού, παρά το γεγονός ότι αποτελεί νόμο του Ελληνικού Κράτους με ΦΕΚ (100Α/2022 και 195Α 2022)»

Αξιότιμοι Υπουργοί,

Σας καταθέτω ως αναφορά το δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός σχετικά με την απόκτηση του κλειστού των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και τους λόγους καθυστέρησης αυτής, παρά το γεγονός ότι ήδη αποτελεί νόμο του ελληνικού κράτους.

Όπως είναι γνωστό η οικονομική κρίση αλλά και η πανδημία, έπληξαν και τον τομέα του αθλητισμού. Ύστερα από μια δύσκολη λοιπόν δεκαετία, ο ελληνικός αθλητισμός στο σύνολο του πρέπει να στηριχθεί. Όλες οι ομάδες, σε όλα τα αθλήματα, πρέπει να έχουν σύγχρονες εγκαταστάσεις και υποδομές και αυτό δεν πρέπει να το αμφισβητήσει κανείς. Αυτό το γεγονός δεν θα βοηθήσει μόνο στην ανάπτυξη των αθλημάτων αλλά και στην προσέλκυση δεκάδων νέων αθλητών και ως εκ τούτου θα αναβαθμιστεί και το επίπεδο του ελληνικού αθλητισμού στο σύνολο του.

Η συνδρομή του Παναθηναϊκού στην γιγάντωση του ελληνικού αθλητικού δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Ειδικά του ιστορικού «εξάστερου» Παναθηναϊκού ο οποίος μας έχει χαρίσει στιγμές υπερηφάνειας. Η αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων είναι προς όφελος όλης της ελληνικής αθλητικής οικογένειας.

Παρακαλώ για την εξέταση του ζητήματος και τις άμεσες ενέργειες των αρμοδίων για την εξεύρεση οριστικής λύσης.

Ο ΑΝΑΦΕΡΩΝ  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ