Ανακοινώθηκαν τα κέρδη του πρώτου τριμήνου για το Truth Social του Ντόναλντ Τραμπ

187

Το Trump Media and Technology Group (TMTG), το οποίο διαχειρίζεται την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Truth Social, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των κερδών του για το πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου.

Η TMTG, της οποίας ο Ντόναλντ Τραμπ κατέχει το πλειοψηφικό μερίδιο, ανέφερε το υπόλοιπο μετρητών και τα ισοδύναμά του 273,7 εκατομμυρίων δολαρίων στα μέσα Μαΐου.

Είναι ενδιαφέρον ότι τα κέρδη τριμήνου της TMTG ήταν περισσότερα από ό,τι περίμενε ο πρόεδρος τον περασμένο μήνα, όταν αποκάλεσε το Truth Social «πολύ ρευστό», χωρίς χρέος και 200 ​​εκατομμύρια δολάρια μετρητά στην τσέπη.

Ο όμιλος διεκδίκησε επίσης 311 εκατομμύρια δολάρια σε έξοδα λίγο πριν κλείσει τη συγχώνευσή του με την DWAC. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτά τα έξοδα προέκυψαν από τη μετατροπή γραμματίων και την εξάλειψη προηγούμενων υποχρεώσεων, που οδήγησαν σε ζημιά από τις Γενικά Αποδεκτές Λογιστικές Αρχές (GAAP) ύψους 327,6 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο.

Ωστόσο, η TMTG κέρδισε 770.500 δολάρια σε έσοδα πρώτου τριμήνου—κυρίως από τη διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας.

Επιπλέον, η TMTG ανέφερε ζημία 12,1 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο, εκ των οποίων πάνω από 6 εκατομμύρια δολάρια αποδίδονται σε εφάπαξ πληρωμές που σχετίζονται με τη συγχώνευση της εταιρείας με την Digital World Acquisition Corp. (DWAC).

Ωστόσο, το λειτουργικό της κόστος δεν φαίνεται να αφαιρεί από το επαρκές κεφάλαιο κίνησης της εταιρείας, το οποίο θα χρηματοδοτήσει τις εργασίες για τα επόμενα χρόνια. Η εταιρεία είναι σίγουρα στα πρώτα της στάδια και θα επικεντρωθεί στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Ως μέρος αυτής της εξέλιξης, η TMTG αποκάλυψε ότι θα ξεκινήσει τη ζωντανή ροή στην πλατφόρμα της σε τρία στάδια, η οποία πρόκειται να οδηγήσει τελικά στο ντεμπούτο τους στην τηλεόραση.

Μιλώντας για τα κέρδη της εταιρείας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της TMTG, Devin Nunes, εξέφρασε ενθουσιασμό για την πλατφόρμα και γιόρτασε την ικανότητά τους να ξεπεράσουν την πρόσφατη συγχώνευση και τα σχετικά έξοδα.

«Μετά από μια άνευ προηγουμένου, πολυετή διαδικασία, ολοκληρώσαμε τη συγχώνευσή μας και απαλλάξαμε το τεράστιο μεγαλύτερο μέρος των δαπανών που σχετίζονται με τη συγχώνευση, αφήνοντας την Εταιρεία καλά κεφαλαιοποιημένη και υποστηριζόμενη από μια λεγεώνα λιανικών μετόχων που πιστεύουν στην αποστολή μας να παρέχουμε δωρεάν την ελευθερία του λόγου ενάντια στη λογοκρισία της Big Tech», είπε ο Nunes.

Ο Nunes πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός ότι η πλατφόρμα «ξεκίνησε από το μηδέν πριν από λίγο καιρό», η πλέον εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία βρίσκεται «σε καλή θέση σε αυτό το πρώιμο στάδιο για να αναπτυχθεί» και «εξερεύνηση και επιδίωξη μιας ευρείας σειράς πρωτοβουλιών και καινοτομιών για την ανάπτυξη η πλατφόρμα Truth Social…”