Ανάσογλου για Πάτρα: Όλοι στοχοποιούν και άλλα άτομα -Οι ευθύνες του Μάνου Δασκαλάκη

265

Εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα, καθώς ξεκινά η έρευνα και για τη Μαλένα και την Ίριδα.

Η υπόθεση απασχολεί έντονα τον δικηγορικό κόσμο και ως προς αυτή τοποθετήθηκαν σήμερα η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου και ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης.

Η κ. Ανάσογλου αναφέρθηκε στην απουσία των τεχνικών συμβούλων από την πλευρά της υπεράσπισης.

«Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι υπάρχουν ιατροδικαστές ορισμένοι διορισμένοι από το κράτος. Όπως είναι φυσικό, πάντα διορίζουμε ή ως υπεράσπιση ή πολιτική αγωγή έναν τεχνικό σύμβουλο. Αυτό λοιπόν, αυτές τις μέρες, το έψαχνα παντού και το διεσταύρωσα ότι δεν υφίσταται. Η πλευρά της υπεράσπισης αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες σχετικά με την ανάληψη ενός τεχνικού συμβούλου. Μάλλον αρνήσεις. Αυτά έχω πληροφορηθεί», ανέφερε αρχικά και συνέχισε σχετικά με το αίτημα αποφυλάκισης που δεν έχει κατατεθεί σημείωσε: «Με μία ιατροδικαστική “καταπέλτη”, μόνο ένας πολύ δυνατός πραγματογνώμονας διορισμένος από την πλευρά της υπεράσπισης θα μπορούσε να πει κάτι δυνατό. Είναι φανερό ότι υπάρχουν δυσκολίες στον διορισμό, προφανώς για να μην συνδέσουν το όνομα, γιατί είναι δεμένη η ιατροδικαστική;»

«Όλοι στοχοποιούν και άλλα άτομα. Το εντυπωσιακό είναι αναφορικά με την αδερφή της, η οποία αναγκαστικά θα κληθεί για ήταν παρούσα (στον θάνατο του δεύτερου παιδιού), είπε: “περιμένω να με συλλάβουν”. Δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να αστειευτεί κανείς, αυτό είναι ειρωνικό και ξεπερνάει κάθε όριο λογικής. Από την πρώτη στιγμή αυτό που εντόπισα είναι ότι δεν σταματάνε να μιλάνε, λένε συνεχώς αντιφατικά πράγματα και η αστυνομία λαμβάνει υπόψιν της τον δημόσιο λόγο τους. Έκανε άμεση εντύπωση σε όλους ότι ζητήθηκε από εφημερίδα να κατεβάσει το άρθρο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ενώ ο κ. Μαρακάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο πατέρας των τριών κοριτσιών θα κληθεί ξανά από τις Αρχές.

«Οι εξετάσεις μας δίνουν τα αποτελέσματα μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ωστόσο θα μπορούσε να αποφευχθεί ο θάνατος εάν το κράτος ασχολιόταν σοβαρά με την υπόθεση. Οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει την οικογένεια, όπως και το Χαμογέλο του Παιδιού που ενεργοποιήθηκε, και οι κοινωνικοί λειτουργοί πήγαν μετά από μήνες και ήπιαν απλά καφέ και ήταν όλα καλά», συμπλήρωσε η κ. Ανάσογλου.

«Έχουμε ένα περιστατικό καταγγελίας κακοποίησης το 2014. Υπάρχει ένα κακό προηγούμενο. Υπάρχει μία καταγγελία χωρίς αιφνιδιαστικό έλεγχο για να διαπιστώσουν τι έχει συμβεί στο χρόνο που έχει το συμβάν. Όταν όμως μετά από τρία χρόνια από την ίδια οικογένεια πεθαίνει ένα παιδί και μετά από έναν χρόνο επιπλέον, πεθαίνει δεύτερο παιδί, είναι αδιανόητο. Σαν να συμβαίνει το κάθε περιστατικό σε άλλη χώρα. Δεν υπάρχει καμία συνέχεια και φτάνουμε στην Τζωρτζίνα που υπέφερε και περνάει από την πρώτη απόπειρα σε αναπηρία και αφήνεται λευκή επιταγή το μέλλον της στα χέρια της μάνας», είπε και σχολίασε σχετικά με την γραμμή που θα έχει το κατηγορητήριο ότι «ο άνθρωπος ο οποίος κατηγορείται ότι πήρε τη ζωή του παιδιού της χειρίστηκε εισαγγελία, αστυνομία, κοινωνικούς λειτουργούς, γιατρούς, ιατροδικαστές, το περιβάλλον της, τον άντρα της, τους δημοσιογράφους».

Απαντώντας στο ερώτημα αν ο σύζυγός έχει ευθύνες για την επιμέλεια, ο κ. Μαρακάκης τόνισε ότι «θα ήταν αστείο να πούμε ότι δεν έχει. Ειδικά στην περίπτωση και αν αποδειχθεί ότι βρίσκονταν σε σχετική διάσταση ή σε κρίση κατά τον χρόνο όπου ξεκίνησαν τα περιστατικά και με το πρώτο παιδί, τότε θα πρέπει να είναι ο πρώτος ο οποίος εφόσον νοιάζεται για την οικογένειά του να είναι σε συνεχή συναγερμό».

«Έχουν χάσει τον ύπνο τους οι εμπλεκόμενοι. Σαφώς και θα υπάρξουν ευθύνες και οι ένοχοι αλλά και συνένοχοι θα βρεθούν. Περιμένουμε τα έγκαιρα και έγκυρα αποτελέσματα της έκθεσης. Μπήκε ένα παιδάκι στο Καραμανδάνειο με μώλωπες και δεν ενεργοποιήθηκε κανείς», επεσήμανε από την πλευρά του ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας αφού προηγουμένως έκανε λόγο για ολιγωρίες και αστοχίες.