Ανατιμήσεις και ελλείψεις σε ευπαθή προϊόντα αφήνει πίσω της η «Ελπίς»

Στα προβλήματα εφοδιασμού και ανατιμήσεων στα βασικά αγαθά της διατροφής αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Αγοράς Καταναλωτή, Γιάννης Σιδέρης, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

«Τα προβλήματα από την κακοκαιρία είναι τεράστια. Είναι απαράδεκτο να συνδυάζονται οι τιμές των προϊόντων με το πετρέλαιο, με το ρεύμα ή οτιδήποτε άλλο. Οι τιμές των δικών μας προϊόντων εξαρτώνται από τον καιρικό παράγοντα μόνο» σημείωσε ο κ. Σιδέρης, υπογραμμίζοντας ότι ήταν φυσικό να κάνει ζημιά στα προϊόντα η κακοκαιρία «Ελπίς».

«Μια περιοχή που είναι η πηγή τροφοδοσίας αρκετών προϊόντων, η Κρήτη, αυτή τη στιγμή πλήττεται από αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα η παραγωγή να έχει περιοριστεί στο 1/20» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Αγοράς Καταναλωτή.

Για το ύψος των αυξήσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής, ο κ. Σιδέρης υπογράμμισε ότι είναι σχεδόν διπλάσιες οι τιμές των προϊόντων αυτή τη στιγμή. «Η κακοκαιρία τώρα θα αφήσει τα σημάδια της» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι σε μία εβδομάδα περίπου οι τιμές θα ομαλοποιηθούν.