Ανατριχιάζει ο Γκροζάν στην περιγραφή του για το ατύχημα: «Είδα τον θάνατο να έρχεται»

454
Grosjean fire

Ο Ρομέν Γκροζάν δήλωσε ότι «είδα τον θάνατο να έρχεται», καθώς προσπαθούσε να βγει από το φλεγόμενο μονοθέσιό του μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε στο κυριακάτικο γκραν πρι του Μπαχρέιν και πως «για τα παιδιά μου, είπα στον εαυτό μου ότι έπρεπε να βγώ».

Ο «πιλότος» της Haas χτύπησε στις μπαριέρες μετά τη στροφή 3 στον πρώτο γύρο του αγώνα, με αποτέλεσμα το μονοθέσιο να κοπεί στα δύο και στη συνέχεια να πιάσει φωτιά. Ο Γάλλος κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση, αλλά στην πρώτη συνέντευξή του μετά το ατύχημα αποκάλυψε ότι είχε χρόνο να σκεφτεί τα παιδιά του και ακόμη και τον αείμνηστο τρις παγκόσμιο πρωταθλητή της Φόρμουλα Ένα, Νίκι Λάουντα, ο οποίος πλησίασε το θάνατο μετά από το σοβαρό ατύχημα που είχε ο ίδιος στο γερμανικό γκραν πρι του 1976 στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό TF1, ο Γκροζάν τόνισε μεταξύ άλλων: «Αισθάνθηκα ότι κράτησε πολύ περισσότερο από 28 δευτερόλεπτα. Βλέπω τις φλόγες στην αριστερή πλευρά του μονοθεσίου. Σκέφτηκα πολλά πράγματα -συμπεριλαμβανομένου του Νίκι Λάουντα- και σκέφτηκα ότι δεν ήταν δυνατόν να τελειώσει έτσι, όχι τώρα. Δεν μπορούσα να τελειώσω την ιστορία μου στη Φόρμουλα Ένα έτσι (σ.σ. ο Γάλλος δεν θα μείνει στη Haas το 2021, ενώ τα διεθνή ΜΜΕ ανέφεραν το προηγούμενο διάστημα ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με ομάδες, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα IndyCar)».

Έτσι, ο 34χρονος οδηγός δήλωσε ότι ήξερε πως έπρεπε να βγει από το μονοθέσιο για χάρη της οικογένειάς του: «Για τα παιδιά μου, είπα στον εαυτό μου ότι έπρεπε να βγω. Έβαλα τα χέρια μου στη φωτιά, επομένως την αισθάνθηκα ξεκάθαρα να καίει πάνω στο σασί. Βγηκα έξω, τότε αισθάνθηκα κάποιον να με τραβάει από τη φόρμα, επομένως ήξερα ότι ήμουν έξω».