Ανεβάζει την ένταση η Τουρκία: Η Ελλάδα επιδιώκει πόλεμο, ισχυρίζεται ο τουρκικός Τύπος

Πολεμικό είναι το κλίμα απέναντι στην Ελλάδα στον τουρκικό Τύπο, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα για ακόμη μία μέρα, κλιμακώνουν το αρνητικό κλίμα, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα επιδιώκει πόλεμο.

Επίσης, υπάρχει κριτική για την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο, κάνοντας λόγο για προκλητική ενέργεια από την πλευρά της Αθήνας.

Επιπλέον γίνεται αναφορά στο περιστατικό καταδίωξης από το Λιμενικό σκάφους με σημαία Κομορών, το οποίο ήταν τουρκικών συμφερόντων. Ο τουρκικός Τύπος κάνει λόγο για «πειρατεία στο Αιγαίο».

Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται καθημερινά, ενώ τις επόμενες αναμένεται και απάντηση στις σκληρές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος χθες από το βήμα της ΔΕΘ δήλωσε:

«Όσο για το προκλητικό κρεσέντο της Τουρκίας, ένα θα πω: η απάντησή μας είναι η επιφυλακή μας. Η ενίσχυση των Ένοπλων Δυνάμεών μας. Η ακμαία οικονομία μας. Οι διεθνείς συμμαχίες μας, αλλά και η προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο. Κυρίως, όμως, η ενότητα του λαού μας.

Ας σταματήσουν, λοιπόν, οι γείτονες τα ανιστόρητα πυροτεχνήματα προς εσωτερική κατανάλωση. Ούτε μας φοβίζουν, ούτε μας πτοούν.

Άλλωστε, στις απειλές που εκτοξεύει η άλλη πλευρά του Αιγαίου απαντά μία ελληνική λέξη, που συμπυκνώνει τη δύναμη του Έθνους μας: Όχι, κύριε Ερντογάν.

Και για να το πω στη γλώσσα που ίσως καταλαβαίνει καλύτερα: τα νταηλίκια γιόκ με την Ελλάδα».