Αγγελοπούλου: 223 δράσεις σε όλο τον κόσμο για την επέτειο 200 ετών από την επανάσταση

Για τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 μίλησε στον ΣΚΑΪ η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου.

Όπως είπε η κα Αγγελοπούλου, πρώτη φορά στην Ελλάδα θα γίνει ταυτόχρονη προβολή σε 18 πόλεις, πάνω σε εμβληματικά κτήρια, η αφήγηση της επανάστασης, μέσα από ιστορικούς πίνακες, στις 8-9 Μαΐου.

Για να δείτε όλες τις δράσεις αναλυτικά μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του «Ελλάδα 2021».

Αύριο 25 Μαρτίου, σε παγκόσμια επίσημη πρεμιέρα, θα προβληθεί στις 7 μμ. στην ΕΡΤ η ταινία «Σε γνωρίζω από την όψη», η οποία θα περιλαμβάνει την ιστορία της Ελλάδας.

Παράλληλα, θα προβληθεί μια ψηφιακή σειρά με τίτλο «Μικροί και μεγάλοι ήρωες», η οποία θα προβληθεί όπου υπάρχουν δημόσιες οθόνες, όπως για παράδειγμα στα μέσα μεταφοράς.

Θα ακολουθήσει μουσική παρέλαση με τον Διονύση Σαββόπουλο, με εμβληματικές εκτελέσεις και τραγούδια από τη μουσική πορεία της χώρας.

Όσο για τα συλλεκτικά νομίσματα,  ο κόσμος μπορεί να τα αγοράσει από την ιστοσελίδα της επιτροπής και προσεχώς από τα σουπερμάρκετ «Σκλαβενίτης».

«Για εμάς τους Έλληνες η ταυτότητα μας είναι η σημαία μας, οι αγώνες μας, οι νίκες μας, η θρησκεία μας, η λαϊκή μας παράδοση.», τόνισε η κα Αγγελοπούλου.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προσέθεσε και ανέφερε ότι για το 2021 έχουν προγραμματιστεί 223 δράσεις συνολικά, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε όλο τον κόσμο.