Ανηφορίζουν οι τιμές στα ΚΤΕΛ – Πόσο θα κοστίζει το Θεσσαλονίκη-Αθήνα

185

Αναπροσαρμόζονται προς τα πάνω οι τιμές των εισιτηρίων στα δρομολόγια των υπεραστικών ΚΤΕΛ από την προσεχή Παρασκευή, βάσει απόφασης του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 1258/6-3-2026.

Όπως αναφέρουν τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή τους, το κανονικό εισιτήριο μονής διαδρομής για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα θα κοστίζει -μετά την αναπροσαρμογή της τιμής ανά χιλιόμετρο- 51,40 ευρώ, που με μία προσφορά, όπως τη χαρακτηρίζουν, το τελικό αντίτιμο πέφτει στα 50 ευρώ.

Η αναπροσαρμογή προφανώς επηρεάζει και τα μειωμένα εισιτήρια: με έκπτωση 25% το εισιτήριο πηγαίνει στα 38,60 ευρώ ενώ με 50% στα 25,70 ευρώ. Ωστόσο, με την προσφορά των ΚΤΕΛ, τα μειωμένα εισιτήρια θα κοστίζουν 38 και 25 ευρώ αντίστοιχα.

Ο νέος τιμοκατάλογος των δρομολογίων στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης θα τεθεί σε ισχύ από την Παρασκευή 13 Μαρτίου και η προσφορά-στρογγυλοποίηση προς τα κάτω θα ισχύει «μέχρι νεοτέρας».

Μέχρι σήμερα, όσοι προμηθεύονταν εισιτήριο μονής διαδρομής για το συγκεκριμένο δρομολόγιο από το γκισέ κατέβαλλαν 45 ευρώ, ενώ μέσω ηλεκτρονικής έκδοσης (e-ticket) η τιμή περιοριζόταν στα 42,90 ευρώ, λόγω έκπτωσης 5%.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, η ειδική έκπτωση που ίσχυε στην ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίου θα πάψει μετά την αναπροσαρμογή να ισχύει.

Πηγή: thessnews.gr