Αντεπίθεση ετοιμάζει η «ομάδα Παππά» ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Νίκος Παππάς

Την ώρα που οργιάζει η φημολογία πως τα λευκά και τα άκυρα που «έπεσαν» στην κάλπη της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του Δ. Τζανακόπουλου στη θέση του Γραμματέα ήταν έκφραση δυσαρέσκειας από μέλη του οργάνου που πρόσκεινται στον υπό «αναδόμηση» Ν. Παππά νεώτερες πληροφορίες έρχονται να επιβεβαιώσουν πως η εσωστρέφεια στο χώρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν έχει ακόμη τερματιστεί. Και αυτό διότι όσοι συγκροτούν το σκληρό πυρήνα της εσωκομματικής παρέας του Ν. Παππά στον ΣΥΡΙΖΑ, πέραν δηλαδη της περίφημης τάσης «Ενωτική Κίνηση», που ο πρώην υπουργός ηγείται ατύπως, προετοιμάζουν την αντεπίθεση τους εν όψει του συνεδρίου.

Μεταξύ αυτών οι Π. Πολάκης, Χ. Σπίρτζης, Θ. Καρτερός, Ν, Σκορίνης, Α. Κοτσακάς, αλλά και αλλα στελέχη με πασοκογεννή προέλευση, που με το καλημέρα των νέων αλλαγών του Α. Τσίπρα, έχουν αρχίσει να «υποβαθμίζουν» τη σπουδαιότητα τους. Δεν ειναι τυχαίο πως ο Π. Πολάκης, που έχει καταναλώσει χιλιάδες εργατοώρες στα σοσιαλ μιντια, δεν συνεχάρη δημοσίως ούτε τον Δ. Τζανακόπουλο μητε το νέο εκπρόσωπο τύπου Ν. Ηλιόπουλο και τους αναπληρωτές του.

Αναφερόμαστε στην περίπτωση Πολάκη, που λειτουργεί ως «σωματοφύλακας» του Ν. Παππα στο κόμμα, διότι ήταν ένας από αυτούς που ειχαν εισηγηθεί στον Α.
Τσίπρα να προχωρήσει σε «δυνατές» επιλογές στον τομέα επικοινωνίας και όχι σε «κομιλφό» καταστάσεις απέναντι στη δεξιά. Επίσης από τους ίδιους «παπικούς» κύκλους διακινείται η άποψη πως ο Δ. Τζανακόπουλος ειναι Γραμματέας υπό προθεσμία, καθώς στο συνέδριο θα υπάρξουν νεες αλλαγές, δηλαδη εκλογή νέας Κ.Ε με άλλη σύνθεση, η οποία θα περιλαμβάνει πιο πολλά στελέχη του πρωην ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα ψήφου στην σημερινή Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ.