Ανθή Σαλαγκούδη: «Είμαι στη διαδικασία κατάψυξης ωαρίων, oι ωοθήκες γερνούν πρέπει να το λαμβάνουμε υπόψιν»

Η γνωστή δημοσιογράφος Ανθή Σαλαγκούδη εξήγησε στην εκπομπή «Ελένη» τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να προχωρήσει σε κρυοσυντήρηση ωραρίων.

«Αυτή τη στιγμή είμαι στη διαδικασία κατάψυξης ωαρίων. Το είχα αρκετό καιρό στο μυαλό μου, απλά αυτή τη χρονική περίοδο αποφάσισα να το πραγματοποιήσω. Άρχισα να φλερτάρω με την ιδέα της κρυοσυντήρησης ωαρίων πριν από το Survivor γιατί μου το είπε η μητέρα μου. Εκείνη την περίοδο το είχε κάνει μια καλή μου φίλη από τη Θεσσαλονίκη. Πέρασα από καστινγκ τους γιατρούς μέχρι να βρω τον κατάλληλο. Θέλω ο γιατρός να το αντιμετωπίζει με την ίδια ευαισθησία και ενσυναίσθηση», είπε αρχικά η Ανθή Σαλαγκούδη.

«Δεν είμαι από τα κορίτσια που σκέφτονται να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά. Ασκείται κοινωνική πίεση να κάνει κανείς παιδί. Είμαι ένας άνθρωπος που ξέρω πολύ καλά τι νιώθω και τι θέλω. Δεν το αφήνω να με αγγίξει. Είναι πολύ προσωπική υπόθεση. Ισχύει ότι κι εγώ δεν έχω βρει ακόμα τον κατάλληλο σύντροφο. Αφήνω ένα περιθώριο να μην το θελήσω. Η κρυοσυντήρηση ωαρίων την κάνω γιατί μπορεί μετά τα 40 μου να μου γεννηθεί αυτή η επιθυμία.

Υπάρχει ως ταμπού αυτό το θέμα σίγουρα. Σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια αυτή η διαδικασία. Ότι θα σου φύγει ένα βάρος.

Δεν μπορεί κανείς να πάει κόντρα στην επιστήμη. Ένα από αυτά είναι ότι οι ωοθήκες σου γερνούν και πρέπει να το λαμβάνουμε υπόψη αν θέλουμε να γίνουμε μητέρες.
Το κόστος της κρυοσυντήρησης ωαρίων δεν είναι αμελητέο. Έχω κάποιες εναλλαγές στη διάθεσή μου κατά τη διαδικασία της ορμονοθεραπείας. Στην αρχή το έβλεπα πάρα πολύ επιφυλακτικά. Με τη γνώση που έχω τώρα, θα έκανα κρυοσυντήρηση πολύ νωρίτερα», είπε ακόμα η Ανθή Σαλαγκούδη.