«Αντίφα» είναι μόνο η Ν.Δ. – και το έργο ξεκινάει τώρα

Για αρχή, ένας αριθμός: 3.302. Για τόσες ψήφους δεν μπήκε η Χρυσή Αυγή στη Βουλή στις τελευταίες εκλογές. Ποια παράταξη διατύπωσε, άραγε, πειστική πατριωτική πρόταση και ροκάνισε αναγκαίες ψήφους στις κρίσιμες περιφέρειες; Ακριβώς. Τη Χ.Α. από αυτή τη Βουλή πέταξε έξω η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πάμε λίγο πίσω τώρα. Γιατί να λάβει μέρος η Χ.Α. στις τελευταίες εκλογές, πέντε ολόκληρα χρόνια από τότε που η Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά συνέλαβε τους -καταδικασμένους πλέον- Χρυσαυγίτες και τους απήγγειλε κατηγορίες; Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ καθυστέρησε με κάθε μέσο τη δίκη, ακριβώς για να κόψει έστω και μία ψήφο από τη Ν.Δ.

Πάμε ακόμα πιο πίσω. Ποιο κόμμα ήταν χέρι-χέρι με τη Χ.Α. στις πλατείες των Αγανακτισμένων; Μήπως εκείνο που άθροισε τις ψήφους της Χ.Α. με τις δικές του στο δημοψήφισμα και επανειλημμένα στο Κοινοβούλιο; Ναι, κύριος συνεργός των νεοναζί για χρόνια υπήρξε με συνέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ – και τα διάφορα παρακολουθήματά του.

Είναι ξεκάθαρο: η Χ.Α. ήταν το νεοναζιστικό άκρο του υποτιθέμενα εξωσυστημικού τόξου, όπου κυριάρχησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι, επί μακρόν μόνο η Ν.Δ. αποτέλεσε, ιδίως μετά τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και με το Ποτάμι διμούτσουνο, ανάχωμα στον ολοκληρωτισμό και στα ισχυρά συμφέροντα που αμοραλιστικά τον πλαισίωσαν.

Γιατί; Διότι με τη βαθιά, αμφίπλευρα αντιφασιστική της ιδεολογία, εκφράζοντας μόνη στη χώρα τη φιλελεύθερη αστική δημοκρατία χωρίς λοξοκοιτάγματα, η Ν.Δ. δεν απέφυγε την ιστορική της ευθύνη: να βγάλει από την τρύπα του και αυτό το φίδι. Το έκανε στις κάλπες και το έκανε ξανά τώρα επιτρέποντας στη Δικαιοσύνη να πράξει το καθήκον της.

Στον αντίποδα, αυτοί που συνέπραξαν με τη Χ.Α. ήταν οι ίδιοι που την Τετάρτη έστησαν μπάχαλα στην Αλεξάνδρας και στα πληκτρολόγια. Προσοχή: διότι οι νεοναζί καταδικάστηκαν! Γιατί τόσο μεγάλη η ζοχάδα τους; Ισως εκδήλωσαν τον βαθύ τους φόβο: τώρα που τελειώσαμε με τους ναζί, μήπως έρχεται η σειρά τους;

Πράγματι, έχουν εξίσου εγκληματικές μεθόδους με τους Χρυσαυγίτες, μοιράζονται ρητορική και σοσιαλιστικές ιδέες, διατηρούν τάγματα εφόδου, έχουν συνεργαστεί ιστορικά, ταιριάζουν ακόμα και στα μαυροκόκκινά τους χρώματα. Μίσος φυλετικό οι μεν, μίσος ταξικό οι δε. Νεοναζί οι μεν, «κόκκινοι φασίστες» -και κατά Μίκη- οι δε.

Ας κοιτάξουμε μπροστά. Η ιστορική, καταδικαστική της Χ.Α. απόφαση ανοίγει και δείχνει τον δρόμο. Η ανομία, η ελαστικότητα όταν το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται και η αποτυχία της Πολιτείας να επιβάλλεται θεσμικά έχουν διαχρονικά εκθρέψει τέρατα. Με όπλα τους νόμους και το Σύνταγμα θα τα νικήσουμε, απ’ όπου κι αν προέρχονται.