Αντιμεταναστευτικό κύμα

Γράφει ο Απόστολος Κρητικόπουλος.

Ο Τσίπρας πριν εκλεγεί Πρωθυπουργός, είχε δηλώσει ΤΟ 2012 στο παγκοσμίως έγκριτο γαλλικό περιοδικό “Paris Match” ότι αυτοπροσδιορίζεται πως ανήκει πολιτικά “στα αριστερά της αριστεράς” δηλαδή ότι είναι ακροαριστερός. Πολλοί αντισυστημικοί από όλη την Ευρώπη είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους πάνω του ότι θα κατέστρεφε με κάποιο τρόπο την ΕΕ και το νόμισμα της […], αλλά η σύγκρουση με τον ακλόνητο τοίχο του ρεαλισμού μέσω της πιο αποτυχημένης και ντροπιαστικής για την χώρα μας διαπραγμάτευσης του χρέους μας το 2015, τον μεταμόρφωσε στο πιο πειθήνιο όργανο της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, με τελικό αποτέλεσμα να δέχεται τα εύσημα από τις Βρυξέλλες ως ο πιο αποτελεσματικός εφαρμοστής των μνημονίων στην χώρα μας.

Η εθνικίστρια Μελόνι που σάρωσε στις πρόσφατες Ιταλικές εκλογές, προσαρμόστηκε θεαματικά βάσει του παθήματος του Τσίπρα: καμία αναφορά από το κόμμα της σε διάλυση της ΕΕ, αλλά προβάλει στοχοπροσήλωση να μετατρέψει την ΕΕ σε όργανο για την “Ευρώπη των Εθνών” με μοναδικό σκοπό την προαγωγή της αρχαίας και ιστορικής ταυτότητας κάθε Έθνους της ηπείρου μας, καθώς και να θέσει τέλος στην σταδιακή δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού μέσω της λαθραίας μετανάστευσης.

Θα επηρεάσει το κίνημα της Εθνικής Ταυτότητας (πρόσφατα υπήρξε και νίκη της Πατριωτικής Δεξιάς στην Σουηδία) την Ελλάδα; Η άποψη μου είναι πως υπάρχει μια πολιτική χρονοκαθυστέρηση στην επιρροή των εγχώριων πολιτικών δρώμενων από εξελίξεις του εξωτερικού. Όπως και πριν από πέντε δεκαετίες η επίδραση κυρίως στο κόμμα της ΝΔ και του τότε αρχηγού της Κωνσταντίνου Καραμανλή προς σοσιαλιστικού τύπου ιδεολογία η οποία σάρωνε την Ευρώπη έγινε με χρονοκαθυστέρηση, έτσι και τώρα θα αργήσει να φθάσει αυτό το αντιμεταναστευτικό κύμα πολιτικής βούλησης στην Ελλάδα, είτε πραγματοποιηθεί αυτό εντός της ΝΔ με ανάδειξη εσωτερικής δύναμης στην εξουσία της (Βορίδης), είτε με εξέλιξη άλλου πατριωτικού μικρότερου κόμματος.

Αλλά είναι αναμφισβήτητο πως με τον έναν ή άλλο τρόπο θα έρθει αυτό το κύμα και στην Ελλάδα, αφού σε χώρες της Σκανδιναβίας έχει επηρεάσει ακόμα και αριστερά/διεθνιστικά κόμματα τα οποία αντιλαμβανόμενα πως ο λαός εκεί ανησυχεί με την εκρηκτική αύξηση της εγκληματικότητας καθώς και με την δραματική αλλοίωση του ντόπιου πληθυσμού και την δημιουργία γκέτο από αλλοδαπούς κυρίως σε αστικά κέντρα, αντιδρούν απηυδισμένοι ακόμα και ιδεολογικά αριστεροί ψηφοφόροι. Το πολιτικό μέλλον προβλέπεται συναρπαστικό και με αλλαγές, όπου τα ευρωπαϊκή Έθνη θα κληθούν να προσαρμοστούν στις νέες ραγδαίες συνθήκες που επικρατούν παγκοσμίως. Η Ευρώπη πάντα τα κατάφερνε και είχε ηγετική θέση στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, και είμαι απόλυτα σίγουρος πως και τώρα θα βρει τον δρόμο της, ή -όπως με θαρραλέα αυθάδεια έλεγε και ο Στρατηλάτης Αννίβας- θα τον δημιουργήσει. 

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

(παρακάτω)

Δρ.Κρητικόπουλος Απόστολος

Ο Δρ. Απόστολος Κρητικόπουλος γεννήθηκε το 1974, είναι έγγαμος, με τρία παιδιά.

Είναι κάτοχος τεσσάρων πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών (Διδακτορικό στην Πληροφορική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Τέχνο-Οικονομικών Συστημάτων από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ/Αγγλία ως Μηχανικός Πληροφοριακών Συστημάτων, και Πτυχίο Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Πειραιά ).

Έχει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον Χρηματιστηριακό-Τραπεζικό χώρο ως Διευθυντής Πληροφοριακών Συστημάτων. Υπηρέτησε 18 μήνες την στρατιωτική του θητεία στην 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο, ως Λοχίας Αλεξιπτωτιστής στον 3ο Λόχο Αλεξιπτωτιστών με ειδίκευση Καταδρομέας.