Αντιπολιτευτικές αντιδράσεις στις εξαγγελίες για εξόρυξη υδρογονανθράκων

Με επικριτικές δηλώσεις και ανακοινώσεις υποδέχτηκε η αντιπολίτευση τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις για επιτάχυνση των ερευνών για υδρογονάνθρακες.

Για «επικοινωνιακή φούσκα» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με κοινή δήλωση των Σωκράτη Φάμελλου και Θεοπίστης Πέρκα, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη «δεν περιλαμβάνουν καμία άμεσα εφαρμόσιμη λύση για την ενεργειακή επάρκεια της Ελλάδας». Παράλληλα, αφού έκαναν λόγο για «έλλειψη σχεδίου για την ενεργειακή ασφάλεια» της χώρας, πρόσθεσαν: «Οι δηλώσεις του φυσικά δεν λύνουν το πρόβλημα της ακραίας ακρίβειας σε ρεύμα και αέριο, ούτε το ζήτημα ενεργειακής ασφάλειας, προβλήματα που δημιούργησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα επιτείνει η ουκρανική κρίση»

Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ επισημαίνεται: «Την ώρα που η κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας και πληρώνει την κυβερνητική ατολμία να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα-ασπίδα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι “ξεπαγώνει” τις έρευνες για την εξόρυξη υδρογονανθράκων, που σημειωτέον η κυβέρνησή του “πάγωσε”».

Κριτική ευρύτερα στην ενεργειακή πολιτική όλων των κυβερνήσεων ασκεί το ΚΚΕ, ενώ η Ελληνική Λύση μεταξύ άλλων αναφέρει ότι οι πρωθυπουργικές ανακοινώσεις έρχονται με «τριετή χρονοκαθυστέρηση». Τέλος, από το ΜέΡΑ25 σημειώνεται πως η κυβέρνηση πραγματοποιεί «άλμα στο ξεπερασμένο παρελθόν των εξορυκτικών διαδικασιών, τη στιγμή που όλος ο πλανήτης κοιτάει πια μπροστά».