Αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ: Υπάρχει ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων

322
Κορωνοϊός Ελλάδα Κρούσματα κορωνοϊού

Τον προβληματισμό του αναφορικά με την αύξηση των αριθμών των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παπαγιωτακόπουλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής (9/10). Επισήμανε πως οι καιρικές συνθήκες παίζουν σημαντικό ρόλο στη διασπορά του κορωνοϊού θυμίζοντας πως το προηγούμενο κύμα το ζήσαμε άνοιξη και χωρίς να συνυπάρχουν κορωνοϊός και γρίπη κάτι που θα συμβεί τον φετινό χειμώνα.

«Οι ασυμπτωματικοί μπορεί να μεταδίδουν λιγότερο λόγω του χαμηλού ιικού φορτίου αλλά διακινούνται περισσότερο και έτσι διασπείρουν τον ιό» δήλωσε και πρόσθεσε πως σε καραντίνα πρέπει να μπαίνουν όχι μόνο όσοι έχουν συμπτώματα αλλά και εκείνοι που συναναστρέφονται με τα εν λόγω άτομα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τη μη τήρηση των μέτρων προστασίας στις συγκεντρώσεις για τη Χρυσή Αυγή.

«Η επιτροπή των ειδικών έχει ομοθυμία στην απόφαση των μέτρων» διαμήνυσε και εξήγησε:

«Η κυβέρνηση ακούει αυτά που λέει η επιτροπή και οι πολιτικοί δίνουν το πρακτικό και εφικτό περίβλημα στα μέτρα. Εκεί υπάρχει ”συνάντηση” των δύο πραγμάτων».

«Μας ανησυχεί πολύ ο αριθμός των διασωληνωμένων επειδή έχουμε ακόμη σχεδόν καλοκαίρι και δεν έχει έρθει η γρίπη» είπε.

Χαρακτηρίζοντας ιστορικό γεγονός για τους θεσμούς της χώρας την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή επεσήμανε:

«Θα μιλήσω όμως ως γιατρός αυτή η εικόνα της συνάθροισης μου προκάλεσε δυστυχώς έντονη ανησυχία και θλίψη».

«Είμαστε πολλούς μήνες μέσα στην επιδημία και όλοι γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος που δεν γνωρίζει τι πρέπει να κάνει» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Δεν είναι θέμα πληροφόρησης ή έλλειμμα γνώσεως, υπευθυνότητα πρέπει να υπάρχει παντού. Η λήψη νέων μέτρων θα αποφασιστεί από τους δείκτες, από τους επιδημιολογικούς και τους δείκτες του συστήματος υγείας να ανταποκριθεί, τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά».