Απάντηση Θεοδωρικάκου σε Σοϊλού: Θλιβερά και προκλητικά ψέματα σε βάρος της Ελλάδας

Απάντηση στους ανυπόστατους ισχυρισμούς της Τουρκίας περί «περί εκπαίδευσης τρομοκρατών» σε ελληνικά εδάφη έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, με ανάρτησή του στο Twitter επανέφερε το σχετικό τουρκικό αφήγημα, αναφερόμενος στη σύλληψη ενός άνδρα, τον οποίο η Άγκυρα κατονομάζει ως «τρομοκράτη» που ανήκει στο PKK και υποστηρίζει ότι εκπαιδεύτηκε στη δομή του Λαυρίου.

«Η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο ακραίας ρητορικής. Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει να εργαλειοποιεί τον ανθρώπινο πόνο των παράτυπων μεταναστών, «χρησιμοποιώντας» τον ως διαρκή μοχλό απειλής προς όλη την Ευρώπη, ο Υπουργός Εσωτερικών της επαναλαμβάνει και χθες τα γνωστά θλιβερά και προκλητικά του ψέματα σε βάρος της Ελλάδας», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος

«Όλοι αντιλαμβάνονται πως δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Όλοι γνωρίζουν πως η Ελλάδα αποτελεί σήμερα τη διεθνή και αξιόπιστη δύναμη της πιστής και αποφασιστικής εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου. Και όλοι γνωρίζουν πως οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι στον σεβασμό των συνόρων μας, των διεθνών μας υποχρεώσεων, αλλά και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής», πρόσθεσε ο ίδιος κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στη θέση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης.