Απεργιακό «λουκέτο» σε δημόσιο – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

133

Λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ, απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της αυτή γίνεται: «ενάντια στην ακρίβεια και στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, από την πολιτική της Κυβέρνησης, και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος σε αυτήν».

Σημειώνεται ότι η ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει σε συγκέντρωση στις 11:00 έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Στην 24ωρη απεργία θα συμμετέχουν όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, συνδικαλιστική οργάνωση στην οποία μετέχει μεταξύ άλλων ειδικοτήτων και το κατά τόπους προσωπικό των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωση χαρακτηρίζει «ακραία νεοφιλελεύθερη» την πολιτική της κυβέρνησης, διεκδικεί επάνοδο των ΣΣΕ, του 13ου και του 14ου μισθού, 10% μισθολογική αύξηση.

Τα αιτήματα της απεργίας που ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ είναι:

«Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.

  • Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων.
  • Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
  • Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
  • Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
  • Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
  • Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
  • Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές».

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μετρό, Λεωφορεία και Τραμ), όπως αναφέρουν πληροφορίες, θα κινηθούν κανονικά σήμερα Τρίτη (20/05), καθώς τα σωματεία των εργαζομένων δεν έχουν ανακοινώσει συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.