Αποκαλύφθηκαν οι μασκότ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024»

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» αποκάλυψαν σήμερα (14/11) τις μασκότ των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων, που μοιάζουν με φρυγικούς σκούφους, ένα σύμβολο ελευθερίας στη Γαλλία .

Οι μασκότ δεν απεικονίζουν ζώα, όπως συνέβη με το 65% των μασκότ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς όπως εξήγησε ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, Τόνι Εστανγκέ «πάντα πρέπει να… σπας τους κώδικες».

«Αντί να ψάχνουμε για ένα ζώο τοτέμ, θέλαμε αυτές οι μασκότ να ενσαρκώσουν το γαλλικό πνεύμα, να φέρουν ένα ιδανικό και, μέσω αυτού, να μεταδώσουν τις αξίες της χώρας μας κι ένα μέρος της Ιστορίας μας» δήλωσε η Ζουλί Ματικίνε, διευθύντρια της εταιρείας “W & Cie” που δημιούργησε τις μασκότ.

Μάλιστα, επισήμανε ότι το συγκεκριμένο σύμβολο, παρουσιάσθηκε σε πολλούς νέους ηλικίας 6 έως 14 ετών, οι οποίοι το αναγνώρισαν ως ένα από τα σύμβολα της Δημοκρατίας.

Η ελάχιστη τιμή πώλησης της μασκότ, που πωλείται στα καταστήματα, είναι 15 ευρώ, ενώ το μπρελόκ πωλείται από 10 ευρώ.

Το «Παρίσι 2024», επινόησε γύρω από το δίδυμο μασκότ, μια σειρά χαρακτήρων που ανήκουν στην ίδια γενιά σκούφων και των οποίων η αποστολή είναι να ενθαρρύνουν τους Γάλλους να αθληθούν.

Στην Ολυμπιακή του εκδοχή, ο λούτρινος σκούφος είναι κοντόχοντρος και μικρότερος από τον… Παραολυμπιακό δίδυμο του, που φέρει μια λεπίδα στο δεξί του πόδι και αποδεικνύεται πιο ψηλός και λεπτός. Παράλληλα, οι ιθύνοντες της εταιρείας αυτής προχώρησαν ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας διαφορετικούς χαρακτήρες για τις δύο μασκότ. Ετσι, ο Ολυμπιακός σκούφος είναι «εγκεφαλικός», «μεγάλος σαγηνευτής» και «σεμνός» με τους «πονηρούς τρόπους» του, ενώ ο Παραολυμπιακός παρουσιάζεται ως «πραγματικό κορίτσι των πάρτι», «αυθόρμητο» και «λίγο θερμοκέφαλο».