Αποκάλυψη Όλιβερ Στόουν: Ο Πούτιν είχε καρκίνο αλλά τώρα το έχει ξεπεράσει

256

Σε μια αποκάλυψη που πολλοί περίμεναν ωστόσο σχετικά με την υγεία του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, έκανε ο γνωστός Αμερικανός σκηνοθέτης, Όλιβερ Στόουν.

Σύμφωνα με το protothema.gr ο Αμερικανός σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι ο Πούτιν έπασχε από καρκίνο, ωστόσο τώρα το έχει ξεπεράσει. Ο Στόουν έιναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που κατόρθωσε να μπει στα άδυτα του Κρεμλίνου και να συνομιλήσει επί μακρόν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε απάντηση για τις φήμες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα σχετικά με την υγεία του Πούτιν.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης είχε την ευκαιρία να βρεθεί πολύ κοντά στον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου για δύο χρόνια, από το 2015 μέχρι το 2017, όταν έκανε μια σειρά συνεντεύξεων στον Ρώσο πρόεδρο, οι οποίες προβλήθηκαν στην αμερικανική τηλεόραση το 2017 σε τέσσερα επεισόδια υπό τον τίτλο «The Putin Interviews».

«Ο Πούτιν υπεφερε από καρκίνο αλλά το έχει ξεπεράσει», δήλωσε το Σάββατο ο Στόουν μιλώντας στο podcast του Λεξ Φρίντμαν, ο οποίος είναι Ρωσοαμερικανός επιστήμονας υπολογιστών και ερευνητής τεχνητής νοημοσύνης. Πάντως, η αποκάλυψη του Όλιβερ Στόουν ακούγεται δημόσια για πρώτη φορά και ο ρωσικός λαός δεν ενημερώθηκε ποτέ για την ασθένεια του Πούτιν. Ο Στόουν ανέφερε, επίσης, ότι ο Ρώσος πρόεδρος παρέμεινε σε καραντίνα για μεγάλο διάστημα λόγω της πανδημίας.

Ήδη, είχαν κυκλοφορήσει φήμες πως η αυστηρή απομόνωση του Πούτιν την περίοδο της πανδημίας οφείλεται σε υπάρχον πρόβλημα υγείας, που, όμως, δεν είχε γίνει γνωστό ποιο ήταν αυτό. Μάλιστα, ο Όλιβερ Στόουν αναφέρθηκε και στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και υποστήριξε πως η λανθασμένη κρίση του ίσως οφείλεται στο ό,τι έχει χάσει την καθημερινή επαφή και επικοινωνία με τον λαό.

Ο Στόουν δήλωσε πως δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Πούτιν λάμβανε τις σωστές πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες του σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία. «Ίσως δεν ήταν καλά πληροφορημένος για τον βαθμό συνεργασίας που θα είχε με τους Ρώσους της Ουκρανίας… Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας από τους λόγους που δεν αξιολόγησε την κατάσταση σωστά», ανέφερε ο Στόουν.