Αποκάλυψη: «Το κύκλωμα εκβιαστών λειτουργούσε επί 13 χρόνια» – Τι έδειχναν τα ημερολόγια της «Νάνσυ»

159

 

Ο επίτιμος πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, στάθηκε στο κύκλωμα εκβιαστών που εξαρθρώθηκε και δραστηριοποιούνταν στον δήμο Αθηναίων και σε νησιά του Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται πως στην εγκληματική οργάνωση των εκβιαστών συνελήφθησαν συνολικά 14 άτομα, μεταξύ αυτών δημοτικοί αστυνομικοί, αξιωματούχοι της Περιφέρειας, υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και στελέχη κόμματος.

«Το κύκλωμα εκβιαστών λειτουργούσε για τουλάχιστον 13 χρόνια. Βρέθηκαν σημειώματα στο σπίτι της εγκεφάλου με ημερομηνίες πριν το 2016, που έγραφε ποσά, καταστήματα και πόσα έπαιρναν από αυτά τα μαγαζιά» ανέφερε ο κ. Καλλιακμάνης τόσο για το χρονικό πεδίο δραστηριοποίησης της εγκληματικής οργάνωσης όσο και για το τι βρέθηκε στα ημερολόγια της 43χρονης «εγκεφάλου», γνωστής ως «Νάνσυ».

Πώς δρούσε το κύκλωμα εκβιαστών

Σε περιπτώσεις που οι καταστηματάρχες και οι ξενοδόχοι, δεν δέχονταν να ενταχθούν υπό την προστασία της οργάνωσης, τα διευθυντικά στελέχη τους απειλούσαν ότι θα διενεργηθούν εκ νέου έλεγχοι στις επιχειρήσεις τους και ότι θα τους βεβαιωθούν παραβάσεις.

Συνήθως τα χρήματα τα έπαιρνε ο αδελφός της 43χρονης που κινούσε τα νήματα, και στη συνέχεια τα έκρυβε στο σπίτι της μητέρας τους.

Οι δωροδοκίες σε δημόσιους υπαλλήλους, διαρκούσαν λίγα δευτερόλεπτα και πραγματοποιούνταν είτε σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να φαίνονται τυχαίες, είτε σε κλειστούς χώρους όπου θα ήταν αδύνατο να τους δει κάποιος, όπως σε τουαλέτες καταστημάτων και σε αυτοκίνητα, ενώ κρατούσαν και τσίλιες για τυχόν «ύποπτα» άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας που εξάρθρωσε την εγκληματική οργάνωση, πραγματοποίησε 14 συλλήψεις εκ των οποίων οι 9 δημόσιοι υπάλληλοι.

Πηγή: Law & Order