Αποκάλυψη του Guardian: Μεγαλώνει ο κίνδυνος πραξικοπήματος στη Ρωσία

Μεγαλώνει ο κίνδυνος πραξικοπήματος από την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) εναντίον του προέδρου Πούτιν, ενώ κλιμακώνεται και συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία προειδοποιεί ένας πληροφοριοδότης στην καρδιά των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την Guardian.

Ο πληροφοριοδότης ισχυρίζεται ότι το χάος και η δυσαρέσκεια έχουν κατακλύσει τις υπηρεσίες ασφαλείας μετά την αποτυχημένη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι επιστολές που γράφτηκαν από έναν ανώνυμο Ρώσο αναλυτή πληροφοριών προς τον Βλαντιμίρ Οσέτσκιν, έναν εξόριστο Ρώσο ακτιβιστή και ιδρυτή της ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων Gulagu.net, δημοσιεύθηκαν έκτοτε στο διαδίκτυο.

Ο Οσέτσκιν είπε στους Times ότι το ρίσκο που παίρνουν οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών με το να μιλούν είναι ένδειξη του αυξανόμενου θυμού τους προς τον Πούτιν και της δυσαρέσκειας από την επίδραση που είχαν οι κυρώσεις στους αξιωματικούς της FSB που δεν θα μπορούν πλέον να «πάνε διακοπές στις βίλες τους στο Ιταλία και να πάρουν τα παιδιά τους στη Disneyland του Παρισιού».

Μιλώντας από το σπίτι του στη Γαλλία, όπου ζει εξόριστος από το 2015, ο Οσέτσκιν είπε στην εφημερίδα:

Για 20 χρόνια ο Πούτιν δημιουργούσε σταθερότητα στη Ρωσία. Οι αξιωματικοί του FSB, οι αστυνομικοί, οι εισαγγελείς – αυτοί οι άνθρωποι μέσα στο σύστημα – μπόρεσαν να ζήσουν μια καλή ζωή.

Αλλά τώρα όλα αυτά έχουν τελειώσει. Αναγνωρίζουν ότι αυτός ο πόλεμος είναι μια καταστροφή για την οικονομία, για την ανθρωπότητα. Δεν θέλουν να επιστρέψουν στη Σοβιετική Ένωση.