Αποκαθίστανται οι ζημιές στα Χανιά μετά την ισχυρή κακοκαιρία

Στην αποκατάσταση ζημιών που προκάλεσε στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής Κάτω Κουμ- Καπί στα Χανιά η τελευταία κακοκαιρία προχωρά το δημοτικό λιμενικό ταμείο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού λιμενικού ταμείου Μανώλη Κοτσιφάκη η κακοκαιρία προκάλεσε σπηλαιώσεις στο τοιχίο προστασίας της ακτής με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος υποχώρησης του εδάφους σε κάποια σημεία. Όπως είπε, η πρώτη σπηλαίωση εντοπίσθηκε σε σημείο μπροστά από επιχείρηση εστίασης και αποκαταστάθηκε άμεσα, ενώ από εγκάρσιες τομές που πραγματοποιήθηκαν από συνεργεία εντοπίσθηκαν πέντε ακόμα σπηλαιώσεις σε σημεία του παραλιακού μετώπου.

Στο σημείο όπου εκτελούνται τα έργα για την αποκατάσταση του προβλήματος πραγματοποίησε το πρωί αυτοψία ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης , συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του δημοτικού λιμενικού ταμείου και τον αντιδήμαρχο Στέλιο Μηχαηλάκη. Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Χανίων, «στόχος της δημοτικής Αρχής είναι η θωράκιση του παραλιακού μετώπου μέσα από μια οριστική λύση που ήδη έχει δρομολογηθεί με την ανάθεση της εκπόνησης όλων των απαραίτητων μελετών». Επεσήμανε πως «τα προβλήματα και οι κίνδυνοι για επιχειρηματίες και πολίτες στην περιοχή που αναπτύσσεται συνεχώς είναι πολλά και καλούμαστε να τα λύσουμε».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου Μανώλης Κοτσιφάκης αναφέρθηκε στη διαδικασία της προσωρινής αποκατάστασης και αντιμετώπισης των σπηλαιώσεων για την οποία θα χρησιμοποιηθούν μεγάλες πέτρες και χαλίκια. Όπως ακόμα τόνισε προχωρά και η εκπόνηση της τελικής μελέτης που θα αντιμετωπίζει οριστικά και ριζικά το πρόβλημα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κατασκευής καινούργιου τείχους που θα καλύπτει το σύνολο της έκτασης του παραλιακού μετώπου στο Κάτω Κουμ – Καπί.