Απολαυστικό σουφλέ σοκολάτας γάλακτος!

Συστατικά

  • 20 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. νερό
  • 30 γρ. κακάο
  • 30 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
  • 6 ασπράδια, από μέτρια αβγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κρόκο

Για το σερβίρισμα

  • κουβερτούρα, λιωμένη
  • σαντιγί

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Παίρνουμε 6 ατομικά φορμάκια με διάμετρο 9 εκ. και τα αλείφουμε με το βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το κακάο, την κουβερτούρα γάλακτος και τα καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη. Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-1,5 λεπτό στα 800 Watt.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, το αλάτι, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει μαρέγκα.
  • Στο κρύο μείγμα με τη σοκολάτα προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το εκχύλισμα βανίλιας και τον κρόκο. Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βάζουμε το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ για να μην πέσει ο όγκος της.
  • Μεταφέρουμε σε δοσομετρικό δοχείο και γεμίζουμε τα φορμάκια.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και σαντιγί.