Απολογείται ο δράστης της επίθεσης με οξύ στην πρώην σύζυγό του -«Έμαθα ότι είχε σχέση και δεν άντεξα»

Nέα προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του αναμένεται να ζητήσει σήμερα ο 50χρονος, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σε βάρος της πρώην συζύγου του, μετά την επίθεση με υδροχλωρικό οξύ, έξω από το καθαριστήριο για ξενοδοχεία, στη Μεσσήνη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία που σχημάτισαν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, το άκουαφόρτε φέρεται να το προμηθεύτηκε από ένα άλλο πρόσωπο, το οποίο και έχει καταθέσει στις αστυνομικές αρχές.

Παράλληλα οι Αστυνομικοί πέρα από τις συνολικά τέσσερις καταθέσεις που έλαβαν τόσο από την 49χρονη, όσο και από τον καθ’ομολογίαν δράστη, έχουν στα χέρια τους και τις καταθέσεις των δύο από τα συνολικά έξι παιδιά της μητέρας, ενός από τον γάμο της με τον 50χρονο και ενός ακόμη που είχε αποκτήσει από άλλον γάμο.

Την ίδια ώρα κατέθεσαν το αφεντικό τόσο του θύματος, όσο και το αφεντικό του 50χρονου αλλά και ο άνθρωπος από τον οποίο νοίκιασε το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησε για να μεταβεί στο σημείο της αποτρόπαιας επίθεσης.

Όπως προκύπτει η 49χρονος αντιστάθηκε σθεναρά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην προσπάθεια της να γλιτώσει, κυλίστηκαν ακόμα και στο έδαφος την ώρα που ο 50χρονος επιχειρούσε να της βάλει το εμποτισμένο πανί με το υδροχλωρικό οξύ στο στόμα.

Οι καταθέσεις της 49χρονης

Η 49χρονη έδωσε δύο καταθέσεις με διαφορά μερικών ωρών.

Στην πρώτη, λίγη ώρα μετά την επίθεση σε βάρος της σημειώνει προς τους Αστυνομικούς:

«Δεν μπορώ να προσδιορίσω ποιος μου το έκανε αυτόν. Δεν μπορώ να υποψιαστώ κάποιον».

Υπενθυμίζεται ότι ο 50χρονος τη στιγμή της επίθεσης είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Ακολούθησε η δεύτερη κατάθεση της στην οποία φέρεται να υποστήριξε: «Είμαι σε θέση να υποπτευθώ ότι αυτός ο οποίος είχε λόγο να κάνει κάτι τέτοιο σε βάρος μου είναι ο πρώην σύζυγος μου», δίνοντας τα στοιχεία του.

Φέρεται μάλιστα να τον χαρακτήρισε εμμονικό και πιεστικό, καθώς εκείνη από την πλευρά της του είχε ξεκαθαρίσει-όπως φέρεται να υποστήριξε και στις καταθέσεις της- ότι δεν ήθελε τίποτε παραπάνω πέρα από την συγκατοίκηση στην οποία είχαν προχωρήσει από τον περασμένο Απρίλιο, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που φέρεται να αντιμετωπίζει η ίδια.

Από την πλευρά του ο 50χρονος, είχε εκδηλώσει τα συναισθήματα του δίνοντας της ακόμα και δαχτυλίδι και κάνοντας της και νέα πρόταση γάμου.

Η ομολογία του δράστη: Έμαθα ότι είχε σχέση και δεν άντεξα

Κατά την προσαγωγή του από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται η 49χρονη, ο 50χρονος αρνήθηκε την πράξη του, υποστηρίζοντας πως την ώρα την επίθεσης εκείνος βρισκόταν στο φορτηγό του και δούλευε.

Οι αστυνομικοί όμως που είχαν ήδη συγκεντρώσει επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του, τον έκαναν να ομολογήσει.

Κατά την ομολογία του προφορικά φέρεται να είπε πως το κίνητρο ήταν το γεγονός πως έμαθε ότι η 49χρονη είχε σχέση, κάτι το οποίο δεν άντεξε.

Στην κατάθεση του εγγράφως όμως απέδωσε το κίνητρο σε οικονομικούς λόγους λέγοντας πως «με είχε εξαντλήσει οικονομικά. Φταίω εγώ. Ζητώ συγνώμη από την ίδια και από τα παιδιά μου».