Απολογείται σήμερα ο Γ. Παπαντωνίου

Στην Ανακρίτρια Διαφθοράς Αθηνών απολογούνται σήμερα ο πρώην υπουργός Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου για την “αμαρτωλή” προμήθεια εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Η υπόθεση αφορά το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ύψους 2.835.197, 05 ελβετικών φράγκων (2.437.962 ευρώ), ποσό που έλαβε ο Γιάννος Παπαντωνίου ως «δώρο» προκειμένου να προωθήσει ως υπουργός Άμυνας το 2003 τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμού φρεγατών του πολεμικού μας Ναυτικού στη γαλλική εταιρεία «THALES NEDERLAND B.V.».

Μετά την πρώτη απολογία του Γ. Παπαντωνίου και την προφυλάκιση του, είχε εκδοθεί βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών τον Απρίλιο του 2020 με το οποίο διατάχθηκε η διενέργεια περαιτέρω ανακριτικών πράξεων σχετικά με το αδίκημα που αποτέλεσε τη βάση για το “ξέπλυμα” των 2.835.197, 05 ελβετικών φράγκων (2.437.962 ευρώ).

Για το λόγο αυτό η ανακρίτρια στην οποία επέστρεψε η δικογραφία, καλεί το ζεύγος Παπαντωνίου για απολογία σχετικά με τη δωροδοκία ως το βασικό αδίκημα που οδήγησε στη νομιμοποίηση εσόδων.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου έλαβε προθεσμία την περασμένη εβδομάδα για να απολογηθεί σήμερα.