Σάββατο 18.01.2020

Είναι τρελοί αυτοί οι… Οθωμανοί;

Γράφει ο Νίκος Υποφάντης.

 Αν εξετάσουμε  την παλαιότερη και σύγχρονη ιστορία, τις σχέσεις που έχουμε ορίσει με τους γείτονες Οθωμανούς , θα διαπιστώσουμε ότι μας ενοχλούν συνέχεια.

Μας ενοχλούν, διότι από τότε που οι Μεγάλες Δυνάμεις αποφάσισαν να δώσουν δικαίωμα ανεξαρτησίας στο λαό που καταπίεζαν οι Τούρκοι για τετρακόσια χρόνια, ένιωσαν οι ηγεμόνες του τόπου ότι τους αφαίρεσαν ένα κομμάτι γης , που ανήκει σε αυτούς.

Για τους «Γκιαούριδες», στα παλαιότερα των υποδημάτων τους... αλλά το οικόπεδο της «γαλάζιας» πατρίδας, γιατί να το χάσουν;

 Από τότε που οι απόγονοι των τότε επαναστατών κατακτούσαν και ένα ακόμα κομμάτι γης από τους Τούρκους, πάντα με την βοήθεια των ξένων δυνάμεων, οι Τούρκοι ως αντίποινα, στους εντός της Ασίας ελληνόφωνους πληθυσμούς, αντιδρούσαν.

Μας έσφαζαν και πάλι και μας ξανάσφαζαν και πήγαινε έτσι η ιστορία.

Αποτέλεσμα να μη μείνει ούτε ένα ρουθούνι ελληνικό σε Πόντο, Μικρά Ασία και φτάσαμε στην Πόλη να ζουν περί τους 2000 θαρραλέους.

Στην Κύπρο δε, οπού η γνωστή «αυνανίαση» που δέρνει το γένος των Ελλήνων, έδωσε το δικαίωμα να πάρουν το 50 % του νησιού οι Τούρκοι, τώρα που βρέθηκε καύσιμο (φυσικό αέριο),  άνοιξε την όρεξη για να διεκδικήσουν το μερτικό τους.

Βέβαια εκεί τα «μεμέτια» είχαν και έχουν βοήθεια από τις ΗΠΑ και αφωνία από την Ευρώπη που σου λέει ,γιατί να πάω να σκοτωθώ για τους Κυπραίους και τους Οθωμανούς ;

Η Κύπρος ως οντότητα κινείται και με δικά της μέσα, ώστε να μαζέψει τον τσαμπουκά των Οθωμανών με την βοήθεια των Ευρωπαίων . Είναι ωραία ιστορία εσωτερική για αυτούς (για τους Φράγκους) να δείξουν ότι προασπίζονται ένα κομμάτι ευρωπαϊκής γης , τον Δαυίδ της Ευρώπης, έναντι του κακού Γολιάθ. Αρά, εκεί όταν θα αρχίσουν να κατεβαίνουν οι γαλλικές και οι ιταλικές φρεγάτες , ευελπιστούν ότι θα μπουν και τα όρια στον Τούρκο, που αυτή την περίοδο τον εκπροσωπεί ένας «μπουνταλάς».

Αυτός, λοιπόν, ο «μπουνταλάς» πρόεδρος τον Οθωμανών, συνάντησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Την υπερδύναμη και  απολυτή παίκτρια στην γεωπολιτική σκακιέρα του πλανήτη Γη.

Όπως αντιλαμβανόμαστε στην περίπτωση της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης , όχι μόνο έχει ενημερωθεί ο Τραμπ αλλά έχει δώσει και το "ΟΚ" στον Ερντογάν. «Προχώρα, γιατί σου ανήκει» του είπε ο ανιστόρητος και αδαής πρόεδρος τον ΗΠΑ. Να γνωρίζουμε πάντα ότι αν οι Τούρκοι δεν έχουν υποστήριξη, αν δεν έχουν το «πήγαινε και μη σε νοιάζει» από τις ΗΠΑ, σπάνια προχωρούν. Το είδαμε πρόσφατα στη Συρία.

Μόνο που εδώ υπάρχει θέμα. Είναι αυτή η πατρίδα, γαλάζια την λεν οι Οθωμανοί , που αναγκάστηκε λόγο της κακής γειτονίας , να δαπανήσει από το 1974 και έπειτα περί τα 170δισ$ (πόσο είναι το ελληνικό χρέος;) ;

Η Ελλάδα ή η γαλάζια πατρίδα που τόσο πολύ οι γείτονες επιθυμούν αλλά δεν μπορούν να έχουν , δεν είναι μονή της ή είναι ;

Σε κάθε περίπτωση γνωρίζουν και δεν είναι τρελοί αυτοί οι Οθωμανοί (ή μήπως είναι, άραγε), ότι σε περίπτωση που παραβιάσουν κυριαρχικά δικαιώματα των «Γιουνάν» θα υπάρχει αντίδραση.

Μπορεί να πιάνει εσωτερικά της Τουρκίας, ο νταής Ερντογάν , αλλά εδώ οι μαγκιές θα πληρωθούν. Δεν είναι τρελός, το γνωρίζει… Εξάλλου μια φωτογραφία ήταν η εικόνα -ίσως- της χρονιάς σε παγκόσμιο επίπεδο. Απάντηση στα όσα έχει στο μυαλό του ο γείτονας πρόεδρος. Ήταν η χειραψία Μητσοτάκη-Ερντογάν, που ο Έλληνας πρωθυπουργός φτάνει με καθυστέρηση 15 λεπτών.

Πρώτο μήνυμα «Εγώ ορίζω τον χρόνο . Έτρωγα με Ευρωπαίους» Τον χαιρετάει με ψυχρό βλέμμα , από απόσταση». Δεύτερο μήνυμα. «Κοίταξε, δεν παίζουμε ούτε εμείς». Τα λέει όλα το κεντράρισμα του Έλληνα Πρωθυπουργού. Τρίτο μήνυμα «Γνωρίζω ότι είσαι ο δυνατός της περιοχής και θες να κάνεις κουμάντο ,αλλά εδώ είναι σπίτι μου. Η συμφωνία που κόβει την Ελλάδα στα δυο ,δεν ισχύει …και αν κουνηθείς ,θα ματώσουμε και οι δυο αλλά θα σε….τελειώσω» .

Αν είναι τρελοί ,αυτοί οι Οθωμανοί, θα δούμε!

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.