Πέμπτη 27.02.2020
  • Αρχική
  • Άποψη
  • Συναίνεση; Ναι συναίνεση! Αλλά σε και με όλα τα παραπάνω

Συναίνεση; Ναι συναίνεση! Αλλά σε και με όλα τα παραπάνω

Γράφει ο Γιάννης Κίτσος.

Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση έχει όντως ένα δύσκολο, σύνθετο, σε αρκετά σημεία απρόβλεπτο, και με την συγκεκριμένη αντιπολίτευση περίπλοκο έργο. Κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό και όλοι το έχουμε καταλάβει.

Αρχικά, παρακολουθούμε  τον ραγδαίο ρυθμό με τον οποίο αλλάζουν σήμερα τα πράγματα. Παρακολουθούμε την γεωπολιτική αβεβαιότητα και κλιματική αλλαγή. Παρακολουθούμε την τεράστια αναδιάταξη και ανισορροπίες στο διεθνές εμπόριο και σύνορα. Παρακολουθούμε το μεταναστευτικό πρόβλημα να διογκώνεται, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο σοβαρό σχέδιο διαχείρισης του, παρά την ομολογουμένως σημερινή καλή πρόθεση. 

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να προβλέψει κανείς τι θα συμβεί σε πέντε χρόνια. Είναι πολύ δύσκολο να το κάνει για το επόμενο έτος και σε ορισμένες περιοχές της γης – κάποιες από αυτές γειτνιάζουν άμεσα και με τη χώρα μας - για τον επόμενο μήνα. Η αβεβαιότητα που παρατηρούμε σήμερα είναι πρωτοφανής τα τελευταία 40 χρόνια. Είναι μια από τις περιόδους της ιστορίας που αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι η ανθρωπότητα είναι τρελή.

Στο εσωτερικό της χώρας, μετά τους πρώτους έξι μήνες της νέας διακυβέρνησης, επενδύσεις δεν έχουμε δει ακόμα. Η ανεργία δεν δείχνει ιδιαίτερα να εξομαλύνεται, αλλά και η όποια εξομάλυνση δεν μπορεί να συνεχίσει να στηρίζεται σε επιδοτούμενα προγράμματα ή προγράμματα κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους και Περιφέρειες, δηλαδή στον Έλληνα φορολογούμενο. Μεγάλο μέρος των ελληνικών νοικοκυριών, ακόμη και σήμερα, αδυνατεί να εξυπηρετήσει βασικές του ανάγκες, αφήνοντας σε πολλές περιπτώσεις απλήρωτες υποχρεώσεις του. Η ασφάλεια πολιτών έχει βελτιωθεί, ως ένα βαθμό, αλλά μένουν ακόμα πολλά να γίνουν.  

Η ελληνική αγορά συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τα σοβαρά και μακροχρόνια θέματα ρευστότητας, παρά την αλλαγή του γενικότερου κλίματος, και ο τραπεζικός τομέας αναζητά τα πρώτα του βήματα με την υλοποίηση του φιλόδοξου, κατ’ εμέ, σχεδίου Ηρακλής και την νέα στρατηγική για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Στα χαρτιά  έχουν μείνει, προσωρινά τουλάχιστον θέλω να πιστεύω, τα όποια σχέδια εξυγίανσης και αναδιοργάνωσης δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών. Τέλος, η Ελλάδα συνεχίζει να υστερεί σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στο τρίπτυχο ανάπτυξη-ενεργοποίηση-αντιστοίχιση δεξιοτήτων και γενικότερα ανταγωνιστικότητα.

Με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταλάβαμε ότι δεν μπορεί να θεμελιωθεί πολιτική με αλητείες και ψέματα, αλλά κυρίως ότι οι επαναστατικές θεωρίες είναι τρελές ουτοπίες που ρίχνουν τον κόσμο στη σύγχυση και την αναρχία. Πόσο ανεύθυνο και καιροσκοπικό είναι να συνεχίζουν κάποιοι να επιμένουν στην απλή αναλογική, όταν όλοι αντιληφτήκαμε, με τον χειρότερο μάλιστα τρόπο, το πόσο επικίνδυνος είναι ο νέος δρόμος της άκρατης λαοκρατίας για τους ανώριμους, ακόμα και σήμερα, πολιτικώς Έλληνες! 

Στο σημείο που έχουν φτάσει σήμερα τα πράγματα είναι αναγκαίο να συνειδητοποιήσουμε ότι εν τω Άδη ουκ έστι μετάνοια. Αλλά και κάτι άλλο. Ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να κυριαρχείται από το αριστερό κατεστημένο, δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται ουτοπικά, αριστερά δογματικά και αυτοκαταστροφικά. Κυρίως, αυτό που γράφει ο Γιώργος Θεοτοκάς στο Ασθενείς και Οδοιπόροι: «… αν κλονίζεται ο τόπος μου, αν κινδυνεύει όλος αυτός ο κόσμος ο πνευματικός, ηθικός, συναισθηματικός, γλωσσικός, που λέγεται Ελληνισμός, εγώ είμαι υπεύθυνος που δεν αγωνίζομαι να τον σώσω». 

Παρά την γενικότερη πολιτική του ανωριμότητα – ειδικά αυτή που επέδειξε επιλέγοντας την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -, ο Έλληνας, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, στην πλειοψηφία του, ευτυχώς, το έχει συνειδητοποιήσει αυτό. Δεν υπάρχει Έλληνας μυαλωμένος και ανιδιοτελής που να μην καταλαβαίνει πως η δεξιά είναι το κίνημα που προσιδιάζει στον ελληνικό λαό του 21ο αιώνα. Για το λόγο αυτό νομοτελειακά αποφάσισε να στρίψει το τιμόνι προς τα δεξιά. Ακούω διάφορους να υποστηρίζουν ότι η δεξιά πήγε προς το κέντρο. Προσωπικά διαφωνώ τα μάλα! Το κέντρο αποφάσισε να έρθει προς τα δεξιά. Καλό είναι ακόμα και ορισμένοι στη ΝΔ να το καταλάβουν αυτό! 

Ο Έλληνας έχει πειστεί πως, τη δεδομένη στιγμή και κάτω από την συγκεκριμένη ιστορική πραγματικότητα, τα πλεονεκτήματα της δεξιάς είναι πολύ μεγαλύτερα από τα μειονεκτήματα. Δεν αναζητά την νεωτερικότητα, πολλώ δε μάλλον μια αριστερά, ή μάλλον ΣΥΡΙΖΑΪΚΑ, νοούμενη πρόοδο. Αναζητά μεταρρυθμίσεις που θα του δώσουν όμως εθνική αξιοπρέπεια, δημόσια ασφάλεια, ενίσχυση των παραδόσεων, ηθών, εθίμων του και ορθόδοξης χριστιανικής του πίστης, επέκταση της οικονομίας – μακριά από μαρξιστικές ή και φιλελεύθερες κοινωνικές ουτοπίες -, δημιουργία νέου πλούτου, χάρη στην ανάπτυξη της τεχνικής και την άνοδο της παραγωγικότητας της εργασίας, παρά με τη δραστική ανακατανομή του ήδη υπάρχοντος , δικαιότερη και λιγότερο καταπιεστική φορολογία, και ένα πολιτειακό σύστημα γεννημένο από την προσπάθεια του και προσαρμοσμένο επακριβώς στην ιδιοσυγκρασία του.  

Συναίνεση; Ναι συναίνεση! Αλλά σε και με όλα τα παραπάνω! Όχι με το αριστερό κατεστημένο, όχι με τις τρελές ουτοπίες του! Σε ορισμένες περιπτώσεις και με τις φιλελεύθερες – η πολιτική ορθότητα μας μάρανε! Για τους εναπομείναντες αριστερούς, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε αυτό που γράφει ο αγαπημένος μου Καραγάτσης: «Όσο κι αν πάθη και συμφέροντα κάνουν τον άνθρωπο ποταπό, υπάρχει πάντα μέσα του εν’ απονιφάδι τιμιότητας που επαναστατεί μπροστά στον όγκο που δημιουργεί το συνονθύλευμα των ποταποτήτων». Τουλάχιστον το υγιές σκεπτόμενο κομμάτι της αριστεράς, αν υπάρχει ακόμα αυτό, για το καλό της, αλλά κυρίως για το καλό της χώρας ας καταλάβει επιτέλους ότι ο κόσμος δεν μπορεί να σωθεί από τους αλήτες! 

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.