13 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είναι ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφεί και θα σαπίσει, δια να αναφανεί το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις. Και ανάστασις χωρίς ταφήν, δεν υπάρχει!"

ΑΠΟΨΕΙΣ
Του Ανδρέα Ζαρταλούδη. Τους λόγους που η κυβέρνηση επέλεξε τη δεδομένη χρονική περίοδο για να ανοίξει το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος τους αντιλαμβάνεται και ο πλέον απολιτίκ. Εν μέσω προεκλογικής περιόδου, δυσάρεστων για τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπήσεων κι ενώ είναι σε εξέλιξη το Σκοπιανό, το θέμα των συντάξεων αλλά και τα αναδρομικά που τείνουν να εξελιχθούν σε δημοσιονομική βόμβα, η ανάγκη αλλαγής της πολιτικής ατζέντας φαίνεται ως η μόνη λύση για την κυβερνητική πλειοψηφία που αναζητά ταυτόχρονα εταιρικά «δεκανίκια» σε ανεξάρτητους βουλευτές. 

Νίκος Υποφάντης
Είτε δεν έχει λογική ο εγκλωβισμός του αρχιεπίσκοπου από τον Τσίπρα, είτε έχει συμφωνήσει σε όλα ο Δεσπότης ώστε να καταργήσει την παρέμβαση του κλήρου σε μέρος της κοινωνίας που ακόμα εμπιστεύεται τα λόγια των κοινωνικών φιλοσόφων, των ιερέων.

ΑΠΟΨΕΙΣ
Του Κωνσταντίνου Σακάρα* Διαβάζοντας το άρθρο του Γιώργου Γκοτζιά, δεν μπορείς παρά να σταθείς και να προβληματιστείς. Είναι εξάλλου ξεκάθαρο ότι δεν ζητά ο συμπατριώτης μας κάτι από εμάς. Μονάχα θρηνεί για την τραγική κατάσταση της ελληνικής μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο. Θέλει να μας προβληματίσει, να μας αφυπνίσει, ιδίως τους κρατούντες.

Κωνσταντίνος Μπογδάνος
Ο Αλβανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε πρόσφατα τον εκτελεσθέντα από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, Κωνσταντίνο Κατσίφα, "τρελό". Ποιος μιλάει, όμως; Αξίζει να ρίξει κανείς μια ματιά σε μια ψυχιατρική καρτέλα από το μακρινό 1982, που ανήκει στον ασθενή Ράμα Έντβιν, γιο υψηλόβαθμου στελέχους της κομμουνιστικής δικτατορίας της γειτονικής χώρας. 

Νίκος Υποφάντης
Είναι έτοιμος για τον τρίτο γύρο. Όπως είναι έτοιμοι και οι άνθρωποι της ομάδας του. Απίστευτη ρητορική μίσους, εχθροί όποιοι δεν ασπάζονται την πολιτική τους, απειλές κατά των αντιπάλων του, παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη, απαξίωση των επιχειρήσεων, καταρράκωση και οικονομική αφαίμαξη της μεσαίας τάξης, καμία ελπίδα για το μέλλον. Απλά...έτοιμος.

Ελένη Κριτσιδήμα
 Της Ελένης Κριτσιδήμα. Λοιπόν, όχι! Το δημοψήφισμα – τις περισσότερες φορές- δεν αποτελεί έκφραση της δημοκρατίας αλλά εργαλείο επιβολής και δημαγωγίας από λαϊκιστές, κατσαπλιάδες που συγχρόνως είναι και κυβερνώντες.

ΑΠΟΨΕΙΣ
Του Δημήτρη Σέμση.  Ανήμερα 28η Οκτώβριου, στο χωριό Βουλιαρατές της Βόρειας Ηπείρου, ένα μέρος διάσπαρτο με τα ξεχασμένα λείψανα των πεσόντων του 40’, άφησε την τελευταία του πνοή ο Κωνσταντίνος Κατσίφας.  Αιμόφυρτος και πλέον αποτελώντας μηδενική απειλή για την αλβανική αστυνομία, Κωνσταντίνος, ένας Έλληνας πολίτης, εκτελέστηκε εν ψυχρώ. Ο θάνατος του αποτελεί αναμφίβολα ένα τραγικό συμβάν, όπως και ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου, ωστόσο η δημόσια γνώμη απεδείχθη επιλεκτική  στην μεταχείριση των δύο καταστάσεων.

Κωνσταντίνος Μπογδάνος
“Εκρηκτική”, διαβάζω, η τελευταία εμφάνιση της Νοτοπούλου. Και κλικάρω. Και τί να δω. Ένα κανονικό κορίτσι, ένα καθημερινό, γεματούτσικο κορίτσι, που θα μπορούσε να δουλεύει ταμείο στο σουπερμάρκετ ή τηλεφωνήτρια σε εταιρία (αν δεν επέλεγε να ζήσει τη ζωή του αριστερού βύσματος), ντυμένο απολύτως κανονικά.

ΑΠΟΨΕΙΣ
Από το 1913 κι έπειτα οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, συνεχίζουμε να διαβιούμε στα εδάφη μας, μαρτυρικά και ξεχασμένα. Δε θέλω να αρχίσω τις ιστορικές αναλύσεις και τα γνωστά μας γεγονότα, αλλά και πάλι γνωρίζω πως για την πλειονότητα των Νεοελλήνων, αποτελούμε κομμάτι της άγνοιας του μυαλού τους.

ΑΠΟΨΕΙΣ
* Του Κωνσταντίνου Σακάρα. Στις 25/07/2018, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την Εθνική Τραγωδία στο Μάτι με τον πρωτοφανή αριθμό νεκρών και ενώ θλίψη είχε πλημμυρίσει κάθε γωνιά της χώρας, το γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει την απόφαση του κόμματος να επιβάλει εμπάργκο στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ελένη Κριτσιδήμα
Της Ελένης Κριτσιδήμα. Μηνύματα χαραγμένα σε τοίχους κελιών. Σημειώματα γραμμένα σε κουτιά τσιγάρων. Γράμματα κρυμμένα μέσα σε παλτά και σκούφους, με την ελπίδα να φτάσουν στους παραλήπτες. Χαρτιά νοτισμένα μελάνι κι αίμα... σώθηκαν, διαφυλάχθηκαν κι έφτασαν στο "σήμερα" να μαρτυρήσουν πως οι Έλληνες αψήφησαν τον θάνατο. Δεν προσκύνησαν τον φασισμό, πρόταξαν το ήθος τους, στάθηκαν όρθιοι στο απόσπασμα. 

ΑΠΟΨΕΙΣ
Του Ανδρέα Ζαρταλούδη* Ίσως ποτέ μέχρι σήμερα μετά την μεταπολίτευση ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου δεν ήταν τόσο ουσιαστικός όσο τα τελευταία 3 χρόνια. Και αναφέρομαι σ’ αυτά, όχι βεβαίως μόνο λόγω των μνημονίων- που έτσι κι αλλιώς προϋπήρξαν-αλλά κυρίως εξαιτίας της νοηματικής εκφύλισης του ΟΧΙ (σημείου αναφοράς της μεγάλης επετείου), από τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του που με συνοπτικές διαδικασίες τον Ιούλιο του 2015 μετέτρεψαν το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ.

ΑΠΟΨΕΙΣ
Του Νίκου Κωστόπουλου* Κοντεύουμε στα 4 χρόνια διακυβέρνησης από το υβριδικό μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Ένα αμάλγαμα αμετανόητων παλαιοπασόκων, ακραίων αριστεριστών, εύπορους «επαναστάτες», ακροδεξιούς μπούληδες ( από το αγγλικό bullies), και μια δράκα αμετανόητα μετρίων ψεκασμένων που στην αναβροχιά των Μνημονίων μοιάζανε ελκυστικoοί όπως ο Πολάκης σε μεθυσμένο ακροατήριο. Αυτή η αμετροεπής, ανοραματική και εθνικά επικίνδυνη ομάδα κυβερνάει ελέω ψέματος, υπερβολής και χαϊδεύοντας τα κατώτερα ένστικτα των ψηφοφόρων.

ΑΠΟΨΕΙΣ
Του Ανδρέα Ζαρταλούδη* Δεν πρόλαβε καλά καλά να δώσει συγχαρητήρια στον φίλο του Ζόραν Ζάεφ ο πρωθυπουργός για τις ψήφους που κέρδισε στο Σκοπιανό κοινοβούλιο υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών και ο υπουργός του, της Εθνικής Άμυνας, ο Πάνος Καμμένος, εξέφραζε την ντροπή του «Ποιος θα φανταζόταν ότι στην Ευρώπη των αξιών και της δημοκρατίας όποιος δεν ψηφίζει κατά τις εντολές προφυλακίζεται και όποιος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000 ευρώ μαύρο χρήμα. Ντρέπομαι...» σημείωσε ο Καμμένος καταγγέλλοντας στην ουσία την απόφαση της Σκοπιανής Βουλής ως προϊόν συναλλαγής και εκβιασμών.

Κωνσταντίνος Μπογδάνος
Του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Τον συνηθίσαμε με χειροποίητα κουστούμια και γραβάτες Hermes, όμως ο Παπαντωνίου, μη γελιόμαστε, δικός τους είναι. Είναι το μέλλον των τωρινών συριζαίων, το φάντασμα των φυλακών που έρχονται για τους κλέφτες και θεομπαίχτες αγωνιστές του σοσιαλισμού. 

ΑΠΟΨΕΙΣ
Του Δημοσθένη Κόλλια. Από το 1974 μέχρι σήμερα, ένα από τα πλέον πλειοψηφικά ρεύματα μέσα στην κοινωνία, ανεξαρτήτως ιδεολογικού φάσματος και πολιτικών θέσεων, είναι αυτό της ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού της χώρας μας.

Page 1 of 19

Ροή Ειδήσεων

Meaculpa.gr

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού. Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εξάρχεια: Έδειραν λάθος άνθρωπο «για να μάθει τί σημαίνει προλεταριακή οργή»

Έτοιμος για τρίτο γύρο...

Νερό με λεμόνι: Πότε και πως πρέπει να το πίνετε

NEWSLETTER

Καταχωρήστε το email σας για να λαμβάνετε τα σημαντικότερα νέα μας!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ