19 Μαρτίου 2019

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ
Του Κωνσταντίνου Μπογδάνου Οι διαχυτικοί συγχρωτισμοί ΓΑΠ-Μοράλες-Τσίπρα και οι δηλώσεις του πρώτου, ότι ο Τσίπρας είναι χαρισματικός ηγέτης, φέρνουν στο νου αυτό που οι διαιτολόγοι αποκαλούν «κρυμμένο αλάτι». Είναι εκεί, το περιέχουν οι τροφές, αλλά δεν το βλέπεις. 

ΑΠΟΨΕΙΣ
Του Λουκά Γεωργιάδη* Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει αρχίσει. Είτε σε δύο, είτε σε 7 μήνες θα προσέλθουμε στις κάλπες για να εκλέξουμε μια νέα κυβέρνηση αποδοκιμάζοντας σαρωτικά και αναμφισβήτητα στην πράξη τους πιο χυδαίους σφετεριστές της εξουσίας. Αυτούς που προκάλεσαν μεταστατικούς όγκους σε μια ολόκληρη κοινωνία. Αυτούς που πτωχοποίησαν, διέλυσαν, κονιορτοποίησαν και ισοπέδωσαν. Αυτούς που σε άλλη χώρα θα ήταν... επικηρυγμένοι για τα εγκλήματα τους!

ΑΠΟΨΕΙΣ
|Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*| Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω των εκπροσώπων του συνεχώς μας τονίζει ότι αποτελούν πράξεις τραμπουκισμού οι χαρακτηρισμοί «προδότες» και «κομιτατζήδες» που αποδίδονται στους Συριζαίους σχετικά με το εθνικό θέμα της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο λόγος του γραμματέως της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας κατά την επίσκεψη του υπουργού κ. Τσακαλώτου στη Δράμα στις 22 Φεβρουαρίου 2019.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ
|Toυ Κωνσταντίνου Μπογδάνου|Με την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ να αναφέρεται σε «downside scenario», κατά το οποίο σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα υποχρεωθεί σε νέο πρόγραμμα, αλλά και με τον γερμανικό τύπο να επισημαίνει δια του Spiegel ότι ο Τσίπρας «θυσιάζει την ανάκαμψη εν όψει εκλογών», η απειλή ενός ακόμα μνημονίου εμφανίζεται στον ορίζοντα.

ΑΠΟΨΕΙΣ
| Της Κέλλυς Σαουάχ Μαραγκουδάκη | Στο νέο Ποινικό Κώδικα που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, η διάταξη για την κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών όπως είναι οι βόμβες μολότοφ, μετατρέπεται από κακούργημα σε πλημμέλημα.

ΑΠΟΨΕΙΣ
|Του Χρήστου Μυτιλινιού| Έντονη κινητικότητα υπάρχει στο Δήμο της Αθήνας με του «μνηστήρες» να αυξάνονται σχεδόν καθημερινά.

ΕΛΕΝΗ ΚΡΙΤΣΙΔΗΜΑ
|Της Ελένης Κριτσιδήμα| «Ένα τσιγάρο ζήτησα, δε ζήτησα παρέα». Στον στίχο του Παντελή Θαλασσινού συμπυκνώνονται σκέψεις, επιθυμίες, αισθήσεις που μόνο οι καπνίζοντες γνωρίζουμε κι έχουμε βιώσει. Ένα τσιγάρο, μόνο. Ένα τσιγάρο, για να σκεφτώ. Ένα, για να κλάψω. Ένα στη χαρά κι ένα με την κουβέντα. Αυτό το «ένα» συνοδεύει αποφάσεις, στιγμές, αναμνήσεις.

ΑΠΟΨΕΙΣ
| Της Κέλλυς Σαουάχ Μαραγκουδάκη | Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι ορισμένη να εορτάζεται στις  8 Μαρτίου κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών. Η ιστορία της παγκόσμιας ημέρας έχει εναρκτήρια χρονολογία το 1857, όταν εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης ζητούσαν καλύτερες συνθήκες ζωής.

ΑΠΟΨΕΙΣ
|Του Δημήτρη Βερδελή| Έρχονται στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου που αυτός φτάνει στα όριά του.  Τέτοιες στιγμές έχουν υπάρξει πολλές κατά την διάρκεια της υπερχιλιετούς ιστορίας του Ελλ. Έθνους. Την περίοδο που «ήταν όλα σιωπηλά γιατί τα ‘σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά.» ή που απειλούταν να καταλυθεί η πολύτιμη ελευθερία μια βαθιά συνειδησιακή υποχρέωση καλούσε τους Έλληνες πολίτες-οπλίτες να πάρουν τα όπλα για να υπερασπισθούν την γη των πατέρων τους.

ΑΠΟΨΕΙΣ
Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου* Στις 5 Μαρτίου 2019 έλαβα μία πληροφορία από έναν εθνοφύλακα του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Δράμας. Η πληροφορία αυτή, εάν αληθεύει, δείχνει είτε τον πανικό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είτε ότι βρισκόμαστε σε μία κατάσταση μη κανονική αφού αυτά που θα αναφερθούν πιό κάτω είναι πρωτόγνωρα.

ΑΠΟΨΕΙΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ 1)Στο αεροπλάνο περαν του πληρώματος ήταν 5 άτομα. Πράγματι επιβεβαίωσε η πρεσβεία της Βενεζουέλας στο Παλαιό Ψυχικό, οτι ο υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Αμπερτο Αρεασα ήταν μέσα, και βγήκε στην αίθουσα vip του αεροδρομίου Αθηνών.

ΑΠΟΨΕΙΣ
|Του Ανδρέα Ζαρταλούδη| Διαβάζω κι εγώ όπως όλοι, για τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε το ρεπορτάζ του βρετανικού BBC με τίτλο «Σλαβομακεδόνες, μια αόρατη μειονότητα» στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο, υπάρχει μια «μειονότητα» στη χώρα η οποία μέχρι τη Συμφωνία των Πρεσπών ζούσε καταπιεσμένη, δεν αναγνωριζόταν κι εξοριζόταν από το ελληνικό κράτος. Όπως υποστηρίζει όμως στο ρεπορτάζ του το BBC, με την επικύρωση της συμφωνίας η Ελλάδα αναγνώρισε σιωπηρά την ύπαρξη  «μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας». Κι όμως, αρνήθηκε την ύπαρξη της «μακεδονικής μειονότητας» για δεκαετίες….

ΑΠΟΨΕΙΣ
| Της Κέλλυς Σαουάχ Μαραγκουδάκη | Την ώρα που η εγκληματικότητα βρίσκεται στο ζενίθ, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνει λόγο για μηδαμινή ανομία. Η κ. Γεροβασίλη δήλωσε πως είναι απολύτως ψευδές ότι επικρατεί κλίμα ανομίας και ανοχής. Οι πολίτες όμως πλέον δεν «παραμυθιάζονται».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ
|Του Κωνσταντίνου Μπογδάνου | Καθώς βρίθουμε οψίμων υμνητών του Χάγιεκ, ας σημειωθεί ότι ο Αυστριακός στοχαστής, πολύ προτού το Σύνταγμα της Ελευθερίας, το 1944, είχε εκδώσει τον Δρόμο προς την Υποδούλωση. Εκεί προειδοποιούσε τη βρετανική, εν προκειμένω, κοινωνία για τα δεινά του σοσιαλισμού. Ναι, ο πατριάρχης του σύγχρονου φιλελευθερισμού ήταν, πρώτα και θεμελιακά, αντικομμουνιστής.

ΝΙΚΟΣ ΥΠΟΦΑΝΤΗΣ
Του Νίκου Υποφάντη | Είναι το πρώτο υπουργικό συμβούλιο όπου ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους πειθήνιους υπουργούς των «ΑΝΕΛΟΠΡΩΗΝΠΑΣΟΚΟΖΑΙΩΝ» κάπου στο 2015, όταν τους ανακοινώνει την κατάργηση του σχεδίου πώλησης της μικρής ΔΕΗ...

ΑΠΟΨΕΙΣ
Του Λουκά Γεωργιάδη* Σε τρεις μήνες θα έχουμε τις ευρωπαϊκές, αυτοδιοικητικές και ίσως εθνικές εκλογές. Το 2019 είναι μια εκλογική χρονιά, η οποία δύναται να αποτελέσει σταθμό για την ελληνική κοινωνία. Μέσα από μια διαδικασία αυτογνωσίας, συνειδητοποίησης και υπευθυνότητας, οι Έλληνες πολίτες καλούνται να αποδείξουν ότι κατά πλειοψηφία δεν είναι ανόητοι και ηλίθιοι!

ΑΠΟΨΕΙΣ
| Της Κέλλυς Σαουάχ Μαραγκουδάκη | Αγαπώ την Αθήνα. Μου αρέσει να περπατώ στους δρόμους της, παρατηρώντας και ανακαλύπτοντας ανθρώπους ή παλιά ιστορικά κτήρια. Μιας και οι περισσότερες υπηρεσίες βρίσκονται στο κέντρο της πόλης αναγκαστικά και μη περνάς και από τις πιο δυσμενείς περιοχές της. Ο δρόμος  λοιπόν, με οδήγησε προς το λεγόμενο «άβατο των Εξαρχείων».

Ροή Ειδήσεων

Meaculpa.gr

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού. Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δίαιτα: Χάστε εύκολα 4 κιλά σε μια εβδομάδα

Τελικά πόσο καφέ πρέπει να πίνουμε την ημέρα;

Γιατί οι Ιταλοί πίνουν καπουτσίνο μόνο το πρωί;

NEWSLETTER

Καταχωρήστε το email σας για να λαμβάνετε τα σημαντικότερα νέα μας!