BREAKING NEWS

Την εβδομάδα που πέρασε γίναμε όλοι μάρτυρες ενός διαφημιστικού σποτ που προκάλεσε εντυπώσεις. Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και η επικοινωνιακή του ομάδα, θέλοντας προφανώς να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τα σπουδαία του κατορθώματα στο διεθνές προσκήνιο, επέλεξε να πρωταγωνιστήσει σε ένα σποτ που κυρίαρχο ρόλο παίζει το κόκκινο χαλί.

Την ώρα που η ΔΕΗ πουλάει λιγνιτικές μονάδες και λιγνιτορυχεία σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη, έρχεται το ΔΣ της επιχείρησης και εγκρίνει την νέα τριετή συλλογική σύμβαση εργασίας - που είχε κρατημένη στα συρτάρια της τους τελευταίους 8 μήνες-  με τους εργαζόμενους.

της Κέλλυς Σαουάχ - Μαραγκουδάκη

Eικόνες σαν αυτές της  επίθεσης προς τον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, με αφορμή τις τραγικές δηλώσεις του, που έκανε μια ομάδα ανθρώπων να αντιδράσουν, δεν είναι πολιτισμένες και δεν θα έπρεπε να υφίστανται.

Του Αλφρέντο Σαλτιέλ

Δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με αριθμό οικ.51483/700/Φ.15/2018, στο ΦΕΚ 1692/Β/15-5-2018, η οποία εφαρμόζει το νόμο 4523/2018 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και νομιμοποιεί την καλλιέργεια κάνναβης στην Ελλάδα. 

Πριν ξεκινήσει κανείς την ανάγνωση και την ανάλυση της εν λόγω ΚΥΑ που ακολουθεί, οφείλει να γνωρίζει τον ορισμό της κάνναβης, όπως αυτός κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το νόμο 4523/2018:

Το έχω γράψει και πρέπει να συμφωνήσουμε ότι δουλεία ημών, που τον δημόσιο λόγο αποτυπώνουμε με κάθε μέσο, είναι να μπορούμε να  φτιάξουμε την εικόνα από τα κομμάτια του παζλ της δημόσιας ζωής, την ώρα που οι κυβερνώντες προσπαθούν να την χαλάσουν. Για να φανταστούμε την εικόνα της χώρας σε πέντε ή δέκα χρόνια, όταν οι «Μακεδόνες του Ηλία» ζητούν αναγνώριση καταπατημένων, μέσω του ονόματος ή του οποιοδήποτε άλλου θα έχουμε αναγνωρίσει. Θα ζητούν να αναγνωριστούν δικαιώματα, τοπικών μειονοτήτων , που έχουν υποστεί από τις ελληνικές αρχές ,στο παρελθόν. Φανταστείτε να ζητούν,να αναγνωρίσει η διεθνής κοινότητα τον «διωγμό» των Μακεδόνων από τους έλληνες. Όλα παίζουν και μπορούν να γίνουν...

Είναι δυνατόν να μη γνωρίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός ότι η «Μακεδονία του Ίλιντεν» αποτελεί όραμα του πρώτου μισού του 20ου αιώνα, που ηττήθηκε δις από τα ελληνικά όπλα στους βαλκανικούς και τον εμφύλιο και ως στόχο είχε τη δημιουργία μιας ενιαίας αυτόνομης Μακεδονίας υπό βουλγαρική-σλαυομακεδονική ηγεμονία; Γίνεται να μην αντιλαμβάνεται ότι στη Σόφια έπαιξε το παιχνίδι του ιστορικού VMRO που πρωταγωνιστεί και σήμερα σε Βουλγαρία και ΠΓΔΜ; Μπορεί να μην έχει πληροφορηθεί ο Τσίπρας, έστω από τον «λόγιο» ΥΠΕΞ του, ότι Ίλιντεν ιστορικά σημαίνει κομμουνιστική, αυτόνομη Μακεδονία και ελληνικές περιοχές υπό κατοχή;

Της Ελένης Κριτσιδήμα

Δευτέρας Μεραρχίας και Νοταρά, Πειραιάς. Στη γνωστή Τρούμπα.
Εκεί που εδρεύουν ναυτιλιακές εταιρείες, δικηγορικά γραφεία και το βράδυ ζωντανεύει η νυχτερινή ζωή της πόλης.

Εδώ και αρκετά πλέον χρόνια, από τότε που αποφοίτησα, παρακολουθώ τις φοιτητικές εκλογές «από μέσα» μεν, ως στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, αλλά ταυτόχρονα από την απόσταση που επιβάλλει το γεγονός ότι δεν είμαι πλέον φοιτητής. Κάθε χρονιά θυμάμαι την περίοδο που άνηκα σε εκείνους που διεκδικούσαν την ψήφο των συμφοιτητών τους με αίτημα ένα καλύτερο πανεπιστήμιο που αξίζαμε και εξακολουθούμε να αξίζουμε. Με αφορμή τις φετινές φοιτητικές εκλογές και τη νέα, αδιαμφισβήτητη πρωτιά της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις για όλα αυτά τα χρόνια, για τα διαχρονικά και τα καινούργια αιτήματα, αλλά και για αυτές τις γενιές που ξεκίνησαν από τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ.

Του Λουκά Γεωργιάδη.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες (κυριολεκτικά και μεταφορικά...) μιας κατάστασης που όμοια της δεν έχει ξαναζήσει η χώρα. Ειδικότερα, στο μείζον θέμα της οικονομίας, το μόνο που μπορεί να σκεφτεί κάποιος για τον τρόπο σκέψης αλλά και τις δηλώσεις στις οποίες προβαίνουν τα μέλη της σημερινής εγκληματικής οργάνωσης είναι ότι μάλλον βρίσκονται σε έναν δικό τους κόσμο. Η κυνική ομολογία ότι φορολόγησαν συνειδητά τη μεσαία τάξη μέχρι σημείου εξαφανίσεως, συνιστά έγκλημα. Δυστυχώς, δεν ιδρώνει το αυτί τους και δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. Έχουν οδηγήσει σε μαρασμό την τάξη που παράγει, καταναλίσκει, αποταμιεύει και επενδύει. Έχουν αναγνωρίσει ότι σκοπίμως δίνουν στον... ασθενή αντιβίωση των 5.000 mg ανά 8ωρο! Μία φορά θα την πάρει και μία κι έξω θα τρυπήσει το στομάχι του ή θα πάει... άκλαφτος!  

Του Χρήστου Μυτιλινιού.

Ρισκάρω και δηλώνω πως οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2018. Το ΣΥΡΙΖΟΑΦΗΓΗΜΑ γνωστό πάνω κάτω: "Θέλουμε να βγάλουμε τη χώρα από τα Μνημόνια αλλά δεν μας αφήνουν οι θεσμοί και η τρόικα εσωτερικού." Αυτά θα τα λένε έχοντας κλείσει την τελευταία αξιολόγηση και θέλοντας μέτρα για το χρέος, τα οποία δεν μπορούν να ληφθούν με αποχώρηση του Δ.Ν.Τ.

Οι τσουρουφλισμένοι αριστεροί που στήριξαν Τσίπρα και τώρα βαράνε το κεφάλι τους στον τοίχο ολοφυρόμενοι δημοσίως είναι μια συνομοταξία με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Το εξέχον μέλος της όμως, Κλέων Γρηγοριάδης, σήμερα ανέβασε κι άλλο τον πήχη του κωμικοτραγικού, εκτοξεύοντας τον τραγέλαφο σε νέα ύψη.

«Θα μπορούσε κανείς να πει ότι από τότε που μίλησα για το δημοψήφισμα δεν έχω ξαναπαίξει στην τηλεόραση, ενώ εκείνη τη στιγμή ήμουν πρωταγωνιστής στο πιο επιτυχημένο σίριαλ του Mega", δήλωσε στην εκπομπή Πρωϊνό ο πάλαι ποτέ μπροστάρης και απολογητής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που το καλοκαίρι του 2015 εκτόξευε ύβρεις και προσβολές προς πάσα κατεύθυνση - ξεχνώντας, προφανώς, ποιος ελέγχει πια την τηλεόραση.

Της Ελένης Κριτσιδήμα.

Δεν δικαιούσαι να έχεις μια φυσιολογική ζωή.

Δεν πρέπει εσύ να είσαι ένας άνθρωπος με καθημερινές – απλές στιγμές. Να μην παραμένεις ερωτευμένος με τη σύζυγό σου. Κι αν επιμένεις να έχεις φυσιολογική ζωή – όπως ο καθένας από εμάς- μη την επιδεικνύεις. Να μη χρησιμοποιείς τα social media για να μοιραστείς τ’ αποτελέσματα της δουλειάς σου. Ούτε για ν’ ανεβάζεις φωτογραφίες από την προσωπική ζωή σου με χιουμοριστικές λεζάντες. Αυτά όλα επιτρέπονται μόνο στους υπόλοιπους 10.757.299 κατοίκους της χώρας. Άντε και στον Μπάρακ Ομπάμα.

Του Στέλιου Ιατρού

Είχα μια συζήτηση στ’ αγγλικά μ’ έναν φίλο μου απ’ το εξωτερικό που ζητούσε τη γνώμη μου ως life coach. Λέω να μεταφέρω εδώ τί είπαμε.

Ο φίλος μου, που ’ναι πιο διαβασμένος στη φιλοσοφία και συνάμα πολύ μαθηματικότερος εμού, έθεσε το εξής ερώτημα: άραγε δεν είναι δείγμα απρέπειας όταν σου στέλνουν μηνύματα, ας πούμε στο Μessenger ή σε άλλες εφαρμογές, και εξακολουθούν να σου στέλνουν ενώ βλέπουν πως δεν απαντάς, κι άρα δεν είσαι διαθέσιμος, αδιαφορώντας εάν σ’ ενοχλούν εκείνη την ώρα; Εάν, λοιπόν, τους κατσαδιάσεις, γιατί παρεξηγούνται;

Του Στέλιου Ιατρού

Στο μεγάλο χρηματιστήριο της διαφορετικότητας όλες οι διαφορετικότητες είναι ίσες, αλλά κάποιες διαφορετικότητες είναι πιο ίσες απ’ τις άλλες.

Κάποιες εμπορεύσιμες ταμπέλες διαφορετικότητας έχουν καταστεί οι par excellence διαφορετικότητες. Έχουν καταστεί η νόρμα ανάμεσα στις ταμπέλες, κι αυτό συνέβη γιατί αφενός είναι συχνότερες, αφετέρου δε γιατί από ’να σημείο κι έπειτα οι λοιπές διαφορετικότητες περνούν απαρατήρητες αφού μικρότερο ή αμελητέο ακροατήριο έχει τα μάτια του ανοιχτά για να τις προσέξει.

Από ένα ατύχημα (γλίστρημα ενός αλόγου) δημιουργήθηκε η Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Όταν ο Τζέγκις Χαν κατέλαβε το Χοβαρεσμικό κράτος , ο Σουλεϊμάν Σαχ (αγούζος Τούρκος), μαζί με 50.000  πήγε και εγκαταστάθηκε στη Αρμενία. Εκεί παρέμειναν για επτά χρόνια και όταν πληροφορήθηκαν το θάνατο του Τσέγκις Χαν ξεκίνησαν να επιστρέψουν στον τόπο τους το Χορασόν (KHORASAN), που βρίσκεται μεταξύ Περσίας και Μεσοποταμίας.

Του Χρήστου Μυτιλινιού.

Λίγη ντροπή.

Λίγη ντροπή. Λίγος σεβασμός απέναντι σε ανθρώπους οι οποίοι ναι μεν έκαναν το λάθος να σας ψηφίσουν, αλλά το έκαναν γιατί πίστεψαν σε αυτά τα ανείπωτα ψέματα που όμως εσείς τα είπατε. 

Ρωσία και Γερμανία εξοπλίζουν πυρετωδώς την Τουρκία, η κάθε μια για τους δικούς της γεωπολιτικούς λόγους.

Η Γερμανοτουρκική συνεργασία, έχει βάθος χρόνου και συνέπεια. Η Γερμανία θεωρεί την Τουρκία ως χώρο προβολής ισχύος στον ευρύτερο χώρο Μεσογείου- Μέσης Ανατολής. Δεν είναι τυχαίο ότι η εθνοκάθαρση που πραγματοποιήθηκε ήταν σχέδιο γερμανικής έμπνευσης. Ως ιδέα την είχε συλλάβει ο Γερμανός στρατηγός Λίμαν φον Σάντερς (ο οποίος είχε αναλάβει την στρατιωτική διοίκηση της Τουρκίας από το τέλος το 1913). Προκειμένου μετά την κάθαρση την Αρμενίων και Ελλήνων, η Γερμανία να μπορέσει να κάνει την οικονομική διείσδυση στη περιοχή και να ελέγξει τον ευρύτερο χώρο, πράγμα και το οποίο επετεύχθη.

Ροή Ειδήσεων

Δημοφιλή