16 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ
Γράφει ο Νίκος Υποφάντης. Είναι να απορεί ο οποιοσδήποτε με τις αντιδράσεις των πρώην κυβερνώντων περί διαπλοκής της νυν ηγεσίας του τόπου. Πράγματι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε να βλέπει τις "μεγάλες" επιχειρηματικές οικογένειες και το ίδιο κάνουν και οι υπουργοί του. Είδε αρχικά την οικογένεια Βαρδινογιάννη, τον όμιλο Λάτση, την Γιάννα Αγγελοπούλου, θα εγκαινιάσει εργοστάσιο του ομίλου Μυτιληναίου, είδε τον Βαγγέλη Μαρινάκη, την οικογένεια Νιάρχου, τον Ιβάν Σαββίδη οι υπουργοί του, επιχειρηματίες από τον ΣΕΒ, τη ναυτιλία, μικρομεσαίους. Κάνει πάρα πολύ καλά. Μοίρασε ρόλους και τους ζήτησε συνεργασία για να τρέξει η ανάπτυξη. Από αυτούς θα έρθει.

Tags:

ΑΠΟΨΕΙΣ
Γράφει ο Ηλίας Ψυχογιός* Οι πρώτες 60 ημέρες της νέας Κυβέρνησης ήταν όντως εντυπωσιακές. Η πλήρωση των θέσεων των Γενικών Γραμματέων μέσα σε ελάχιστες μέρες, ενώ στο παρελθόν περνούσαν μήνες, ήταν μία κίνηση ενδεικτική σοβαρής προετοιμασίας.

Tags:

ΑΠΟΨΕΙΣ
Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης* Συνεχίζεται με καταιγιστικούς ρυθμούς η παραγωγή του κυβερνητικού έργου και καθημερινά τα περισσότερα μέλη του υπουργικού συμβουλίου δείχνουν να αντιλαμβάνονται ότι η χώρα πρέπει να κινηθεί με ρυθμούς που να παραπέμπουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Tags:

ΕΛΕΝΗ ΚΡΙΤΣΙΔΗΜΑ
Γράφει η Ελένη Κριτσιδήμα. Κάθε φορά που μαθαίνω πως ένα νεογνό βρέθηκε, είτε ζωντανό, είτε νεκρό... ο ίδιος κόμπος στο στομάχι. Η στεναχώρια που με κατακλύζει είναι βαριά. Όχι τόσο για το παιδί που γεννήθηκε. Για το άλλο, που γέννησε. Τις περισσότερες φορές που ένα βρέφος βρίσκεται πεταμένο ή εγκαταλελειμμένο, οι έρευνες οδηγούν σε  κάποια, ανήλικη μητέρα. Σε ένα παιδί που έδρασε υπό το φόβο και την άγνοια. Στο κορίτσι που βίωσε μόνο του το θαύμα της φύσης, την κύηση ως εφιάλτη. Πρόκειται για μια έφηβη που έζησε τη συγκλονιστικότερη εμπειρία για μια γυναίκα ως... δεν ξέρω ως τι και δεν τολμώ να διανοηθώ. 

Tags:

ΑΠΟΨΕΙΣ
Γράφει ο Στέλιος Ιατρού. Καμιά φορά συμβαίνει να χρειαστείς συνάμα με το λεξιλόγιο, τις εικόνες, τις προσεγγίσεις, με τα εργαλεία δηλαδή που θα σου παρείχαν κλάδοι της επιστήμης, ας πούμε η γνωστική-συμπεριφορική ή η υπαρξιακή Gestalt ν’ ανατρέξεις και σ’ εργαλεία ορισμένων ογκόλιθων της κουλτούρας μας που ορίζουν τον πνευματικό χώρο γύρω τους, και που έχουν συμβάλει στην οικοδόμηση των αξιακών συστημάτων μέσα μας, βάσει των οποίων έχουν διαμορφωθεί πολλές απ’ τις κρίσεις μας και τις επικρίσεις μας για την ταυτότητα και την αξία των πράξεών μας.

Tags:

ΝΙΚΟΣ ΥΠΟΦΑΝΤΗΣ
Γράφει ο Νίκος Υποφάντης. Είναι πραγματικά απίστευτος πλανευτής μαζών ο αποχωρήσας πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας που -πριν από την τεράστια ήττα στις ευρωεκλογές και τις Περιφερειακές - Δημοτικές εκλογές στις 26 Μαΐου- προσπαθούσε να πείσει τους ιθαγενείς ψηφοφόρους, ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν Σεπτέμβριο και μάλιστα στις 15!

ΑΠΟΨΕΙΣ
Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης. Από τις πρώτες εβδομάδες της νέας διακυβέρνησης, η συντριπτική πλειονότητα των νουνεχών πολιτών έχει εκπλαγεί  από την ταχύτητα λήψης αποφάσεων αλλά και τον τρόπο δράσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

ΝΙΚΟΣ ΥΠΟΦΑΝΤΗΣ
Γράφει ο Νίκος Υποφάντης.Το σημερινό κείμενο θα σας βάλει σε ορισμένες σκέψεις, για τον ιδεατό κόσμο μας... Αιτία για τα όσα διαβάσεις, αγαπητέ αναγνώστη μου, είναι τα έξυπνα μυαλά και το χάσιμο (τους) στα social media. Ο χρόνος και το άγχος που προκαλούν ακόμα και σε σπάνιους, γεμάτους ζωντάνια και ευστροφία, μοναδικούς ανθρώπους, που -δυστυχώς- έπεσαν στη δίνη της αυτοπροβολής και μιας αναγκαίας επαλήθευσης του φαίνεσθαι, της εικόνας του υποκειμένου, χωρίς να το έχουν καμία, μα καμία ανάγκη...

ΕΛΕΝΗ ΚΡΙΤΣΙΔΗΜΑ
Γράφει η Ελένη Κριτσιδήμα. Ο εμφύλιος πόλεμος της Συρίας ξεκίνησε το Μάρτιο του 2011. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο πέρασμα των χρόνων, 4 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Συρία, καταφεύγοντας στις γειτονικές χώρες , αλλά και στην Ελλάδα με σκοπό να καταλήξουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΝΙΚΟΣ ΥΠΟΦΑΝΤΗΣ
Γράφει ο Νίκος Υποφάντης. Όταν τα γονίδια που σε ακολουθούν έχουν μια ιστορία βγαλμένη από τόπους που ο ελληνικός έχει απολέσει, πάντα μέσα σου κάτι σε κάνει να το ψάχνεις. Διερωτώμαι ως απόγονος για το γιατί. Πώς θα ήταν αν γεννιόμουν εκεί, όπου οι πρόγονοι μεγαλούργησαν αλλά η ιστορία τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν τα όσα είχαν δημιουργήσει. Πώς έφυγαν; Τί έφταιξε; Γιατί;

ΝΙΚΟΣ ΥΠΟΦΑΝΤΗΣ
Γράφει ο Νίκος Υποφάντης. Ο Αλέξης Τσίπρας, ένας -κατά πολλούς- έξυπνος και ευφυής πολιτικός αρχηγός, κατά την διάρκεια της διακυβέρνησής του και λίγο πριν, προσπάθησε να φτιάξει ένα δικό του σύστημα στα μέσα ενημέρωσης. Όλοι θυμόμαστε, λίγο πριν αναλάβει την εξουσία, την κρυφή συνάντηση με τον ισχυρό άντρα του εκδοτικού συγκροτήματος Λαμπράκη, Σταύρο Ψυχάρη, που στην ουσία ο Τσίπρας του ζήτησε να στηρίξει από Βήμα, Νέα και Mega τον ίδιο και εκείνος σε αντάλλαγμα, θα τα κρατούσε στη ζωή με τις τράπεζες να κλείνουν τα μάτια. Ο Ψυχάρης αρνήθηκε και έτσι οι τράπεζες τα έκλεισαν.

ΕΛΕΝΗ ΚΡΙΤΣΙΔΗΜΑ
Γράφει η Ελένη Κριτσιδήμα. Η νέα γενιά αδιαφορεί για την πολιτική. Μάλιστα, τη θεωρεί υπεύθυνη για την υπάρχουσα κατάσταση.  Και ΝΑΙ υπάρχει ένα ψήγμα αλήθειας, σε αυτό, αλλά δεν είναι όλη η αλήθεια. Το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο. Η πολιτική ναι, μεν, διαμορφώνει την κοινωνία αλλά κυρίως διαμορφώνεται από αυτήν, όπως ακριβώς και η οικονομία.

ΝΙΚΟΣ ΥΠΟΦΑΝΤΗΣ
Γράφει ο Νίκος Υποφάντης. Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του, τόσο υπουργούς όσο και τεχνοκράτες, η βουλή έρχεται να επικυρώσει τρία βασικά νομοσχέδια, καθώς και μια σειρά από διατάξεις που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα μας.

Ροή Ειδήσεων

Meaculpa.gr

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού. Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

NEWSLETTER

Καταχωρήστε το email σας για να λαμβάνετε τα σημαντικότερα νέα μας!