25 Μαΐου 2019

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ
Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος Δεν είναι τί θέλω. Είναι τί βλέπω. Με τον ίδιο τρόπο που το είχα γράψει για τον Tραμπ, ή που είχα διαφωνήσει στον αέρα με τον Άρη Πορτοσάλτε, τονίζοντας ότι οι πιθανότητες υπέρ του brexit ήταν περισσότερες, έτσι τώρα οφείλω να επισημάνω ότι οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα, πως επικρατέστερος δεύτερος της μάχης της Αθήνας είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Tags:

ΑΠΟΨΕΙΣ
Γράφει η Μαριάνθη Δ. Καφετζή-Ραυτοπούλου* Οι Έλληνες πολίτες, ψηφοφόροι, αυτές τις ημέρες πολιορκούνται από υποψηφίους τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης, Δήμων και Περιφέρειας, όσο και για τις Ευρωεκλογές. Η αλλαγή του νόμου από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης που εισάγει ο νόμος «Κλεισθένης», θεσμοθετεί το σύστημα της απλής αναλογικής. Το αποτέλεσμα είναι ότι σε αυτές τις εκλογές κατεβαίνουν όλοι ως υποψήφιοι και αναζητούνται οι ψηφοφόροι χωρίς την ιδιότητα του υποψηφίου.

Tags:

ΑΠΟΨΕΙΣ
Γράφει ο Κώστας Τρομπούκης* Η Δημοκρατία μας απειλείται, διότι εκείνοι που θα έπρεπε να φροντίζουν για την ομαλή λειτουργία της, δίνουν το δικαίωμα στους εχθρούς της να την υπονομεύουν ανενόχλητοι χωρίς να υπομένουν τις συνέπειες των νόμων. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη κιόλας στιγμή όχι μόνο δεν προσπάθησε να αναχαιτίσει τις ενέργειες των διάφορων παραβατικών στοιχειών που δρουν ανενόχλητα στην περιοχή των Εξαρχείων και όχι μόνο, αλλά με την ανοχή τους πέτυχαν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα αποθρασύνοντας τους πλήρως.

Tags:

ΑΠΟΨΕΙΣ
Φανταστείτε τη σκηνή: Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ μπαίνει θριαμβευτικά σε ένα στάδιο ασφυκτικά γεμάτο με χιλιάδες Γερμανούς που παραληρούν. Πίσω της μεγάλο πορτρέτο του Αδόλφου Χίτλερ και αυτή σχεδόν δακρυσμένη δίνει το έναυσμα για τον εορτασμό της επετείου της έναρξης της Τελικής Λύσης, του Ολοκαυτώματος των Εβραίων. «Μα ποιος θα μπορούσε να είναι τόσο άρρωστος;», θα ρωτούσε κάποιος καλοπροαίρετος. Διαβάστε και θα δείτε...

ΝΙΚΟΣ ΥΠΟΦΑΝΤΗΣ
Γράφει ο Νίκος Υποφάντης. Είναι αλήθεια ότι έπειτα από τεσσερισήμισι χρόνια φτάνει η πρώτη κάλπη στα χέρια των πολιτών. Θα κρίνουν το έργο των τοπικών αρχόντων, θα επιλέξουν τους ικανούς, τους φίλους για να διαχειριστούν τα ζητήματα της καθημερινότητας στις πόλεις και στα χωριά. Η ψήφος στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι σημαντική από δυο απόψεις. Πρώτα θα φέρουν ανθρώπους μπροστά να λύσουν προβλήματα στην πόρτα στο πεζοδρόμιο και στην καθημερινότητα και μετά θα αναδείξουν αυτούς που έχουν ιδέες. Η ψήφος είναι πολύ σοβαρή, γιατί θα κριθούν αυτοί που διοίκησαν, ανεξάρτητα κομματικών πεποιθήσεων και νέων με όρεξη. Πρώτη κάλπη λοιπόν…

Tags:

ΑΠΟΨΕΙΣ
Γράφει η Στέλλα Κίτσιου* Η κρίση  που έχει επικρατήσει στη χώρα μας τα τελευταία 10 χρόνια , έχει προκαλέσει ραγδαία επιδείνωση του φαινομένου της ανεργίας και έχει επηρεάσει χωρίς εξαιρέσεις κάθε επαγγελματικό κλάδο . Ωστόσο η κοινωνική ομάδα που αναμφίβολα έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα της ανεργίας είμαστε εμείς οι νέοι πτυχιούχοι . Με συνέπεια να δημιουργείται το πλέον σύνηθες φαινόμενο στην εποχή μας που είναι η μετεγκατάσταση εμάς των νέων και κυρίως των πτυχιούχων σε ξένες χώρες , ένα φαινόμενο που στη βιβλιογραφία είναι γνωστό ως «brain drain»(=διαρροή εγκεφάλων). Το πρόβλημα αυτό του νέου μεταναστευτικού ρεύματος έχει λάβει πλέον τεράστιες διαστάσεις και ανησυχεί, αφενός επειδή πρόκειται για διαρροή  των προσοντούχων μορφωμένων νέων μας και όχι ανειδίκευτων και αφετέρου επειδή πρόκειται για διαρροή και απώλεια νέων ανθρώπων, του σημαντικότερου δηλαδή παραγωγικού δυναμικού της χώρας.

Tags:

ΕΛΕΝΗ ΚΡΙΤΣΙΔΗΜΑ
Γράφει η Ελένη Κριτσιδήμα. Καλά κάνουν οι Ρομά και στηρίζουν Τσίπρα!  Κι απορώ γιατί κάποιοι πέφτετε από τα σύννεφα. Ήταν πιο αναμενόμενο και από τη βροχή που έχω φάει τρεις μέρες, τώρα, στο Βουκουρέστι.

ΑΠΟΨΕΙΣ
Γράφει ο Ηλίας Όμικρος. Το Σάββατο κοιμήθηκα στο ίδιο ξενοδοχείο με τον αξιότιμο κύριο Τσιπρόκιο. Θέλω λίγο να αναφερθώ στα μέτρα ασφαλείας.

ΑΠΟΨΕΙΣ
Γράφει η Μαριάνθη Καφεντζή* Βάφτισε ο Πρωθυπουργός το ψάρι κρέας και το επίδομα σύνταξη, πέντε ημέρες πριν τις εκλογές. Αναρωτιέμαι δε, αν αυταπάτες περί υπεραπόδοσης της οικονομίας τον εμπόδισαν να εντάξει τα προεκλογικά μέτρα που εξαγγέλει τώρα, στον Προϋπολογισμό για την φετινή χρονιά, δηλαδή 4 μήνες νωρίτερα; Η αλήθεια είναι ότι ενόψει της κάλπης της μεθεπόμενης Κυριακής, με παλαιοκομματικές μεθόδους και πετώντας ψίχουλα, προσπαθεί να υφαρπάξει την ψήφο των συνταξιούχων. Προσπαθεί δηλαδή, με 300 ευρώ να εξαγοράσει την ψήφο κάποιων Ελλήνων.

ΝΙΚΟΣ ΥΠΟΦΑΝΤΗΣ
Γράφει ο Νίκος Υποφάντης. Κάνοντας κάτι εύκολο στην μηχανή αναζήτησης της Google, με πρώτη λέξη Τσίπρας και δεύτερη το όνομα ενός επιχειρηματία, θα διαπιστώσουμε την εξαίρετη σχέση που έχει ο νυν πρωθυπουργός με την άρχουσα παραγωγική τάξη της χώρας.

ΑΠΟΨΕΙΣ
Του Λουκά Γερωγιάδη* Η πορεία του σημερινού ενοίκου του Μαξίμου είναι παροιμιώδης και αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή. Ενδείκνυται ακόμη και για μελέτη σχετικά με την ανθρώπινη συμπεριφορά όταν αυτή καθορίζεται από το χρεοκοπημένο ιδεολόγημα του κομμουνισμού.

ΑΠΟΨΕΙΣ
Γράφει η Κέλλυ Σαουάχ ΜαραγκουδάκηΟι αριστεροί ιδεολόγοι δίνουν τους καθημερινούς τους αγώνες με κύριο μέλημά τους την στηλίτευση εννοιών όπως είναι η αριστεία, η αξιοκρατία, η αλληλεγγύη και η αξιοπιστία. Αν και το αίσθημα της «ισότητας» φαντάζει ελκυστικό στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν εφιάλτη. Εφιάλτη όσων έχουν βάλει τους εαυτούς τους σε έναν αγώνα δρόμου και τρέχουν. Τρέχουν γιατί έχουν μάθει να αγωνίζονται. Έχουν μάθει να κοπιάζουν και να παλεύουν για αυτά που επιθυμούν να αποκτήσουν. Εφιάλτη για τους άριστους, τους ικανούς, τους σπουδαίους, τους μάχιμους. Για εκείνους που έμαθαν να προοδεύουν και έχουν ως κίνητρο την αξιοκρατία.

ΑΠΟΨΕΙΣ
Γράφει ο Γιώργος Θεοδωρίδης* Ο Ντόναλντ Τραμπ συμπληρώνει αισίως μία τετραετία στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για τον ίδιο και από τον ίδιο. Ένας 70άρης μεγιστάνας, μη «θεσμικός», μπήκε στην πολιτική και κατόρθωσε να  κερδίσει την κρίσιμη ψήφο του «μικρού ανθρώπου» (“little man”). Τώρα, ένας άνθρωπος της ίδιας γενιάς, από άλλη αφετηρία, κατ’ εξοχήν θεσμικός και βετεράνος της πολιτικής, ο Τζο Μπάιντεν, προβάλλεται ως το αντίπαλο δέος του νυν προέδρου. Μια τυπική μάχη γερόντων ή μήπως ένα ιδιόμορφο “back to the basics” ;

ΝΙΚΟΣ ΥΠΟΦΑΝΤΗΣ
Γράφει ο Νίκος Υποφάντης. Θα ξεκινήσουμε το άρθρο μας με μια βαρυσήμαντη δήλωση του πρωθυπουργού στις 19 Απριλίου. Κρατηθείτε παρακαλώ... Είναι σοβαρή και δεν επιδέχεται σχολιασμού...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ
Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Στο στούντιο του ΘΕΜΑ104,6 είχαμε και μεταδώσαμε την πρώτη πληροφορία για νεκρούς γύρω στις επτά το απόγευμα. Την πήραμε από το ΕΚΑΒ και κατά τη διάρκεια της μακάβριας εκείνης βραδιάς την διασταυρώσαμε και την συμπληρώσαμε με ακόμα περισσότερες αναφορές σε νεκρούς από τις πηγές μας στην κρατική μηχανή και τα σώματα ασφαλείας. Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο, έντεκα τη νύχτα ο Τσίπρας να μην είχε από ώρα πληροφόρηση για την εκατόμβη. Οι προκλητικές αρλούμπες Τόσκα, ότι οι πληροφορίες ήταν δήθεν συγκεχυμένες και δεν είχε ο ίδιος ξεκαθαρίσει στον Τσίπρα την ύπαρξη νεκρών είναι αηδιαστικές. Παππάδες, Τζανακόπουλοι, Πολάκηδες, Σκουρλέτηδες, όλοι ήξεραν πολύ καλά τι είχε συμβεί.

Ροή Ειδήσεων

Meaculpa.gr

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού. Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

NEWSLETTER

Καταχωρήστε το email σας για να λαμβάνετε τα σημαντικότερα νέα μας!