Τετάρτη 27.05.2020

Μογκερίνι: Η έναρξη της Συμφωνίας Πρεσπών είναι καλό νέο

Χαρακτηρίζοντας την έναρξη της Συμφωνίας των Πρεσπών ως «καλά νέα», η Φεντερίκα Μογκερίνι έδωσε συγχαρητήρια σε Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία, και μετέφερε την ικανοποίηση των Βρυξελλών για τη συμφωνία «χάρη στο θάρρος των ηγεσιών αλλά και των λαών των δύο κρατών».

Στα άλλα θέματα της Συνόδου στις Βρυξέλλες θα γίνει συζήτηση για την Ουκρανία, που συμπληρώνεται η 5η επέτειος από τα γεγονότα της πλατείας Μαϊντάν όπου που οδήγησαν στην παραίτηση του τότε Προέδρου Γιανουκόβιτς. «Πολλά έχουν γίνει χάρη στη αποφασιστικότητα της Ουκρανικής πλευράς αλλά και της υποστήριξης της ΕΕ και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία ειδικά φέτος που είναι έτος εκλογών», είπε η Φνετερίκα Μοργκερίνι συμπληρώνοντας πως συνάντησε τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ στο Μόναχο και του μετέφερε τη κοινή Ευρωπαϊκή θέση τους, σημειώνοντας όμως πως δεν έχουμε δει πρόοδο από τη πλευρά της. 

Συζήτηση θα γίνει και για τη Συρία, όπου η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας θα συναντήσει τον απεσταλμένο του ΟΗΕ για να συντονίσουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή και τέλος να υποστηρίξουν την πολιτική διαδικασία επίλυσης της διαμάχης, αν και η Φεντερίκα Μοργκερίνι σημειώνει πως δεν βλέπει κάτι τέτοιο να είναι άμεσα δυνατό.

Τέλος, θα γίνει διάλογος και για τη κατάσταση στη Βενεζουέλα, χαρακτηρίζοντας τον ως «καλή ευκαιρία να συζητήσουμε τα βήματα που θα κάνουμε για να στηρίξουμε ένα ειρηνικό αποτέλεσμα στη κρίση που υπάρχει με Προεδρικές εκλογές».

κόσμος, Ελλάδα, Συμφωνία Πρεσπών, Δημοσκόπηση, Μογκερίνι

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.