Σάββατο 06.06.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Η Άγκυρα πέρασε την κόκκινη γραμμή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου

Η Άγκυρα πέρασε την κόκκινη γραμμή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου

Η Άγκυρα πέρασε την κόκκινη γραμμή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, σύμφωνα με την εισηγήτρια της ετήσιας έκθεσης για την Τουρκία. 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να προτείνει η Ε.Ε. να διακόψει επίσημα τις συνομιλίες για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας γιατί η διαδικασία έχει χάσει κάθε αξιοπιστία, είπε η εισηγήτρια της ετήσιας έκθεσης για την Τουρκία, Κατί Πιρί. 

«Μια κόκκινη γραμμή έχει περαστεί για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», είπε η Πιρί αναφερόμενη στην εφαρμογή ενός συγκεντρωτικού προεδρικού συστήματος στην Τουρκία. 

«Στην τελευταία έκθεση του το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο προειδοποίησε ότι θα προτείνει την επίσημη διακοπή των συνομιλιών εισδοχής εάν αυτό πράγματι συνέβαινε. Αυτό συνέβη τώρα», τόνισε η Πίρι. 

Επίσης αναφέρθηκε στην φυλάκιση περισσότερων από 50.000 ανθρώπων, εκ των οποίων πολλών δημοσιογράφων, πολιτικών, γραφειοκρατών, δασκάλων και υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016. 

Ελλάδα, Τουρκία, Ευρωπαϊκή Ένωση

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.