Pin It

|Tου Παναγιώτη Ευαγγελίου*|

Για άλλη μια φορά γίναμε θλιβεροί θεατές στο ίδιο έργο άλλο ένα ντέρμπι της ντροπής δεν ολοκληρώθηκε αφήνοντας άσχημες εντυπώσεις στο σύνολο του φιλάθλου κόσμου που περίμενε να διασκεδάσει την Κυριακή του βλέποντας ποιοτικό ποδόσφαιρο. Έως ποτέ θα έχουμε την μη εφαρμογή του αθλητικού δίκαιου και των κανονισμών.

Για αυτό το λόγο καθίσταται άμεση ανάγκη για την ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΙΝΩΝ... Στην κατεύθυνση αυτή, η πολιτεία οφείλει και να νομοθετήσει με αυστηρότητα και το κυριότερο να μεριμνήσει για την εφαρμογή της νομοθεσίας. Θεωρώ ότι κανείς δε διαφωνεί πως πρέπει ο πέλεκυς της δικαιοσύνης να είναι αυστηρός με κάθε παραβάτη. Ας τολμήσουμε λοιπόν.

Μερικές προτάσεις:

• Κακούργημα η πρόκληση φθορών, η καταστροφή εγκαταστάσεων, η εισβολή σε αγωνιστικούς χώρους, η ρίψη φωτοβολίδων, η πρόκληση επεισοδίων εντός ή εκτός αγωνιστικών χώρων.

• Πλήρης απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους επί πενταετία σε πρόξενους επεισοδίων.

• Αφαίρεση 10 βαθμών από ομάδα που οπαδοί της διέκοψαν αγώνα στην πρώτη παράβαση και σε υποτροπή υποβιβασμός.

• Χορήγηση αποζημιώσεων με μέριμνα της ομάδας που οπαδοί της κατέστρεψαν αυτοκίνητα, σπίτια, μαγαζιά και διατάραξαν την εμπορική και επιχειρηματική ζωή των περιοχών όπου κινήθηκαν.

• Αφαίρεση της φιλάθλου ιδιότητας από παράγοντες, που οπαδοί τους δημιουργούν επεισόδια.

• Διαμόρφωση νομοθεσίας για το καθεστώς λειτουργίας των συλλόγων οπαδών.

Ας τολμήσουμε. Γιατί ό,τι συμβαίνει είναι κρίμα. Ο Αθλητισμός πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει τη κοινωνία.

1-ΝΑ ΟΡΙΣΘΟΥΝ ΩΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΘΕ ΒΙΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΩΝ.

Πιο συγκεκριμένα, αυστηρές ποινές φυλάκισης για όποιον συλληφθεί να έχει συμμετοχή σε πράξεις βίας στα γήπεδα

2-ΣΤΕΡΗΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ...Και ειδική επιτροπή που θα ελέγχει τους Οργανωμένους οπαδους που εχουν στερηθεί την είσοδο σε γήπεδα.

3-ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ.

4-ΑΜΕΣΟ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ με καμερες ασφαλειας, με προσωπικό ασφαλειας που θα ειναι υπευθυνες οι ομαδες και η πρόσληψη τους θα έχει γίνει μετα απο ειδικά σεμινάρια .

5-ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ (για οποιαδήποτε διοργάνωση). Ένα μέτρο το οποίο δεν εφαρμόστηκε στη πράξη ποτε.Αναλυτική καταγραφή των ταραξιών που εχουν συλληφθεί ώστε να τους απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα και η παρακολούθηση αγώνων και εντός Ελλάδος.

6-ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΘΕ ΓΗΠΕΔΟΥ ( κάμερες συνδεδεμένες με τα τοπικά αστυνομικά τμήματα και εισαγγελείς που θα επεμβαίνουν άμεσα )

7-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΣΕ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΓΩΝΕΣ. Η κάθε ομάδα που στέλνει οπαδούς της σε εκτός έδρας αγώνα θα οφείλει να στέλνει εκπρόσωπό της να τους συνοδεύει και να τους εποπτεύει, καταγράφοντας τα στοιχεία κάθε οπαδού και κάθε βίαιο περιστατικό που τυχόν προκύψει.

8-ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΟΠΑΔΩΝ

Έτσι θα εποπτεύονται οι διαδικασίες για τους οργανωμένους φιλάθλους. Είναι χρέος όλων μας να βοηθήσουμε να ξανά υπάρξει υγειά στο ποδόσφαιρο μεταξύ των παραγόντων και των φίλαθλων και προς θεού να κρατήσουμε μακριά την εμπλοκή των πολικών συμφερόντων με το δημοφιλέστερο άθλημα του πλανήτη.

 

* Ο Παναγιώτης ευαγγελίου είναι υποψήφιος βουλευτής Β' Πειραιά με την Ένωση Κεντρώων

Tags: