Παρασκευή 29.05.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • Το Συμβούλιο της Ευρώπης εκπονεί μελέτη για τη συμφόρηση των ελληνικών φυλακών

Το Συμβούλιο της Ευρώπης εκπονεί μελέτη για τη συμφόρηση των ελληνικών φυλακών

Το Συμβούλιο της Ευρώπης εκπονεί μελέτη για την αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού στις Ελληνικές φυλακές και στο πλαίσιο αυτό υπήρξε σήμερα σχετική συνάντηση.

Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν η υποστήριξη του έργου της ομάδας των εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης, που εκπονεί μελέτη. Στην συνάντηση συμμετείχαν από την μία πλευρά εμπειρογνώμονες του Συμβουλίου της Ευρώπης και από την άλλη Έλληνες εκπρόσωποι των φορέων του συστήματος Ποινικής Δικαιοσύνης και των ελεγκτικών αρχών (κοινοβουλευτικοί, δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι, επιστήμονες, διευθυντές φυλακών, Συνήγορος του Πολίτη, Αστυνομία) καθώς και στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου σε χαιρετισμό του ανέφερε ότι «η συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης δημιουργεί την απαραίτητη ασφαλιστική δικλείδα ώστε οι αποφάσεις που λαμβάνει η ηγεσία του υπουργείου και η Κυβέρνηση να βρίσκονται σε αρμονία με το πνεύμα και το γράμμα των θεσμικών κειμένων και των προτάσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχιος Φυτράκης, στην ομιλία του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τριετή συνεργασία του υπουργείου με το Συμβούλιο της Ευρώπης στον τομέα της σωφρονιστικής πολιτικής. 

«Το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των φυλακών είναι για μας πρόβλημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και αντεγκληματικής πολιτικής», τόνισε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης (προγράμματα εκπαίδευσης, απεξάρτησης, αθλητισμού, πολιτισμού, επιμόρφωσης προσωπικού) που αλλάζουν τον προσανατολισμό και τη φυσιογνωμία του σωφρονιστικού συστήματος.

Η συνάντηση,  σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων του «Στρατηγικού Σχεδίου για το Σωφρονιστικό Σύστημα 2018-2020» του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τέλος, η εν λόγω δράση καθώς και η μελέτη για την αντιμετώπιση του προβλήματος του υπερπληθυσμού στις Ελληνικές φυλακές, χρηματοδοτούνται από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ελλάδα, Μιχάλης Καλογήρου, Συμβούλιο της Ευρώπης

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.