Πέμπτη 20.02.2020

Η Τουρκία στέλνει στη Μεσόγειο το πλοίο «Φατίχ»

Η Άγκυρα μετά το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» βγάζει στην ανατολική Μεσόγειο και το πλωτό γεωτρύπανο «Φατίχ», σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου. 

Την ώρα που το «Μπαρμπαρός» παραμένει εντός των ορίων της κυπριακής ΑΟΖ στις 29 Οκτωβρίου η Άγκυρα ετοιμάζεται να βγάλει στην Μεσόγειο το πλωτό γεωτρύπανο «Φατίχ» γνωστό και σαν «πορθητής». 

Το «Φατίχ» συνοδεία πολεμικών πλοίων αναμένεται να πραγματοποιήσει γεώτρηση ανοιχτά της Αττάλειας. Σύμφωνα με πληροφορίες την γεώτρηση θα παρακολουθήσει και ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας. 

Την ίδια ώρα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει ότι δεν θα δεχθεί συστάσεις από την Αθήνα για το ζήτημα της ΑΟΖ.

«Η Τουρκία όπως ίσχυε και πριν θα συνεχίσει να ενεργεί σύμφωνα με δίκαιες αρχές και όλες τις σχετικές ειδικές περιστάσεις. Σε αυτό το πνεύμα, δεν υπάρχει κάποια συμβουλή που θα μπορούσαμε να δεχθούμε από την Ελλάδα», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας. 

Ελλάδα, Τουρκία

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.