Pin It

Του Νίκου Μιχαλόπουλου

Μετά λύπης μου διάβασα ότι ο οικολόγος αναπληρωτής υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης, θέτει προς δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα, το οποίο θα αναλυθεί και θα εκτιμηθούν όλοι οι κίνδυνοι που περιέχει ένας τέτοιος νόμους, που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει. Θέλω να τονίσω πως το άρθρο αυτό γίνεται με σκοπό τον προβληματισμό και για να εκφράσω την αγανάκτηση των φιλόζωων και κηδεμόνων οικόσιτων ζώων. 

Το διαβόητο νομοσχέδιο με το υποκριτικό πρόσχημα της προστασίας των ζώων, ωθεί την εγκατάλειψη, καταστραφεί τις δομές των φιλοζωικών οργανώσεων και δίνει στους δήμους το δικαίωμα να ασκούν ευθανασία εφόσον περάσουν έναν προβλεπόμενο αριθμό ζώων, απο τις διατάξεις, προκύπτουν τα παρακάτω συμπεράσματα.

  1. Ότι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για μαζικές ευθανασίες αφού η ασφαλιστική δικλείδα των φιλοζωικών σωματείων στις 5μελείς επιτροπές για το θέμα αυτό παύει να υπάρχει.
  2. Ότι μέσα από αντιφατικές και αλληλοαναιρούμενες διατάξεις καταργείται η εθελοντική προσφορά των φιλοζωικών σωματείων, γεγονός που θα έχει σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσει αδέσποτα η χώρα ενώ αξίζει να επισημάνουμε εδώ ότι καταργείται η υιοθεσία νεαρών ζώων μέχρι και 6 μηνών.
  3. Ότι καταργείται στην ουσία η υιοθεσία αδέσποτων ζώων από χιλιάδες φιλόζωους πολίτες χωρών μελών της ευρωπαϊκής ένωσης , στην οποία σημειωτέον και ανήκουμε.
  4. Ότι χιλιάδες έλληνες πολίτες θα κληθούν μέσα από τους περιορισμούς του αριθμού των ζώων στις κατοικίες και τα διαμερίσματα να πετάξουν τα ζώα τους διαφορετικά θα υποστούν τα εξοντωτικά πρόστιμα , που προβλέπονται στο νομοσχέδιο έκτρωμα.
  5. Ότι εισάγεται και πάλι ο εφιάλτης της επονείδιστης τροπολογίας για την εξορία των αδέσποτων στα όρη και τα βουνά.
  6. Ότι οι κτηνίατροι καλούνται να μην εξετάζουν ζώα άρρωστα ,τραυματισμένα, δηλητηριασμένα κλπ, αν δεν έχουν σήμανση.
  7. Ότι ο πνιγμός, η σύνθλιψη, η δηλητηρίαση ,το κρέμασμα κλπ των ζώων δεν υπάγονται στην πρωτοεισαγόμενη έννοια της μη σύννομης θανάτωσης και έχουν μικρότερες ποινές φυλάκισης κοκ.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν πως το νομοσχέδιο όχι μόνο δεν προστατεύει, αλλά ωθεί σε πολλούς κινδύνους τα αξιαγάπητα τετράποδα, σημαντικότερο πρόβλημα του νόμου είναι η κατάργηση των φιλοζωικών οργανώσεων, οι οποίες πραγματικά προσφέρουν τεράστιο έργο και χάρη σε αυτές έχουν βρει σπίτι πολλά ζωάκια, στα κυνοκομεία των δήμων οι συνθήκες είναι τραγικές και δυστυχώς τα ζώα που πάνε εκεί θα καταλήξουν!

Η χώρα μας είχε έλλειψη παιδείας στην συμπεριφορά της προς τα ζώα, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει άλματα προόδου, οι Έλληνες διαπίστωσαν την αγάπη που δίνουν και με αφορμή την οικονομική κρίση βρήκαν καταφύγιο στα ζώα συντροφιάς, τα οποία βελτίωναν την ψυχική υγεία! Επίσης ένα ζώο μας μαθαίνει να είμαστε υπεύθυνοι και συντελεί στην μείωση των ιώσεων εξαιτίας των αντισωμάτων.

Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλοί μικρόψυχοι οι οποίοι επειδή δεν τα θέλουν, προχωράνε σε μαζικές δηλητηριάσεις, φανταστείτε λοιπόν να γεμίσουν οι δρόμοι αδέσποτα μη μπορώντας οι κηδεμόνες τους να ανταπεξέλθουν στο πρόστιμο, επίσης όλα τα χρήματα που θα μαζευτούν δεν θα πάνε σε φιλοζωικούς σκοπούς αλλά στην δημιουργία μονάδα ελέγχου οικόσιτων ζώων στην οποία ως είθισται θα διορίσει δικά του άτομα.

Κύριε Τσιρώνη από ότι ξέρω οι οικολόγοι δεν βάζουν σε κίνδυνο την ζωή κανενός ζώου σεβόμενοι την φύση, εσείς τι οικολόγος δηλώνετε όταν προκαλείτε την θανάτωση αυτών των πλασμάτων; Όταν απαγορεύετε την υιοθεσία; Όταν κλείνετε τις φιλοζωικές;

Η ανικανότητα σας μας έφερε στον πάτο, αλλά αυτά τα υπέροχα πλάσματα δεν σας φταίνε κάτι, μόνο αγάπη δίνουν!

Tags: