Απόστολος Λύτρας: «Η κατηγορούμενη με την απουσία της έδειξε ασέβια τόσο στην Ιωάννα, όσο και στους δικαστές»

Μιλώντας στο Live News ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, αναφέρθηκε στο θάρρος που έδειξε αλλ΄ακαι στην απουσία της κατηγορούμενης.

«Η Ιωάννα έδειξε το θάρρος της και κόντρα στους γιατρούς πήγε στο δικαστήριο και στάθηκε μπροστά στους δικαστές», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Η κατηγορούμενη με την απουσία της έδειξε ασέβια τόσο στην Ιωάννα, όσο και στους δικαστές. Σήμερα ο εισαγγελές διάβασε το κατηγορητήριο και αυτή δεν ήταν εκεί για να τον ακούσει».

«Η Ιωάννα σήμερα έδειξε ένα μεγαλείο ψυχής»
Παράλληλα, ο κ. Λύτρας σημείωσε: «Είχα προβλέψει ότι η κατηγορούμενη δεν θα έρθει. Η Ιωάννα ήταν έτοιμη να περιγράψει τι βίωσε. Μέχρι και αργά το βράδυ είχε ένα μεγάλο άγχος για το πώς θα εμφανιστεί».

«Η κατηγορούμενη είχε το δικαίωμα να παρασταθεί στο δικαστήριο με τον συνήγορό της. Κάποια στιγμή θα έρθει απλά για να πει πέντε κουβέντες και τίποτα παραπάνω. Μακάρι να με διαψεύσει».

Όσο για το πόσο θα μείνει θα μείνει στη φυλακή, απάντησε: «Αν καταδικαστεί με βάση το κατηγορητήριο θα της καταλογιστούν 15 χρόνια, που σημαίνει ότι περίπου σε 5,5 χρόνια θα είναι έξω. Θα τιμωρείται από τον κόσμο και μετά την αποφυλάκισή της. Ξέρει ότι είτε εμφανιστεί στο δικαστήριο είτε όχι θα εκτίσει το 1/3 της ποινής και θα αποφυλακιστεί».

Σχολιάζοντας το γεγονός πως δεν έγιναν δεκτές οι γυναίκες ένορκοι στη δίκη, είπε: «Τα εγκλήματα αντιμετωπίζονται με έναν και μόνο τρόπο. Δεν έχει σημασία αν είσαι άντρας ή γυναίκα. Θέλουμε δύο άτομα να κληθούν και να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις».

Τέλος, ο δικηγόρος της Ιωάννας αποκάλυψε ότι προμηθεύτηκε βιτριόλι. «Προμηθεύτηκα βιτριόλι και χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση γιαν να το αγοράσεις. Στις οδηγίες γίνεται λόγος για θάνατο.  Ούτε το μπουκάλι δεν διάβασε;», αναρωτήθηκε.

Τι έγινε το πρωί στο δικαστήριο
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου με το κεφάλι ψηλά. Αναδεικνύοντας αδιανόητο ψυχικό σθένος, έτοιμη να κοιτάξει στα μάτια τη γυναίκα που εγκλημάτησε σε βάρος της. Η 36χρονη όμως, καθ’ ομολογίαν δράστης επέλεξε να μην παρουσιαστεί στο δικαστήριο και να εκπροσωπηθεί από τους δικηγόρους της.

«Είναι δικονομικό της δικαίωμα. Δεν θα μεταφέρω εγώ τη συγνώμη της, ό,τι έχει να πει θα το πει στην απολογία της», είπε ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Μέσα στην αίθουσα πλέον, στα λίγα λεπτά που μεσολάβησαν έως ότου οι δικαστές καθίσουν στα έδρανα, η Ιωάννα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για μία ακόμα φορά με τους δικηγόρους της.

Μόλις είχε μπει στην αίθουσα του δικαστηρίου και παρ’ ότι είχε προηγηθεί η επεισοδιακή της είσοδος στο κτίριο εξαιτίας των δημοσιογράφων που την πολιόρκησαν, εκείνη τους σχολιάζει ότι δεν ενοχλήθηκε από την επιμονή των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της ολιγόλεπτης αναμονής, ο Σάκης Κεχαγόγλου, ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, πλησίασε την Ιωάννα και οι δυο τους αντάλλαξαν για πρώτη φορά λίγα λόγια.

«Θα ήθελα να εκφράσω την προσωπική μου συμπάθεια και συμπαράσταση για την προσωπική σας περιπέτεια. Η συμπάθεια αυτή όμως, δεν σημαίνει ότι θα περιορίσω την άσκηση των υπερασπιστικών μου καθηκόντων.

Θα επιθυμούσα λοιπόν, να μην παρεξηγηθείτε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Θα κάνω απλώς τη δουλειά μου, όπως την κάνω για όλους τους πελάτες μου», φαίρεται να της είπε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Τότε η Ιωάννα απάντησε: «Να γνωρίζετε ότι μπορώ να διαχωρίσω το ανθρώπινο στοιχείο από τον ρόλο σας ως υπερασπιστή».

Η ακροαματική διαδικασία άρχισε στις 9 το πρωί με την κλήρωση των ενόρκων.
Τέσσερις άνδρες ανέλαβαν την ευθύνη να δικάσουν με δύο γυναίκες αναπληρωματικές.