Αρναούτογλου: Έρχεται κύμα ισχυρού καύσωνα – Ρεκόρ ζέστης λόγω “θερμής γλώσσας” από την Ισπανία

Για επικείμενο ισχυρό καύσωνα που θα κάνει αισθητή την παρουσία του και στη χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, μετά τον άστατο καιρό των επόμενων ημερών. Στην πρόγνωσή του αναφέρει ότι ο καύσωνας θα χτυπήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τη δυτική και κεντρική Ευρώπη και κάνει λόγο για πιθανά ρεκόρ ζέστης.

Θερμή “γλώσσα” από την Ισπανία με 40άρια στην Ευρώπη
Η επικείμενη θερμή μάζα που χτυπά την Ευρώπη θα κινηθεί ανατολικότερα από τη Δευτέρα, φέρνοντας στα μέσα της επόμενης εβδομάδας κύμα ζέστης στην Ελλάδα. Ο Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει θερμοκρασίες έως τους 35, 36 και 37 βαθμούς. Κορύφωση του φαινομένου αναμένεται το διήμερο της Πέμπτης και Παρασκευής.

Πρόκειται για αυτό που ο ίδιος περιγράφει ως “μια πολύ θερμή γλώσσα στην Ισπανία που έχει την τάση να κινηθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα αρκετά βόρεια, να φτάσει μέχρι το Λονδίνο και σχεδόν όλη τη Γαλλία. Δεν αποκλείεται η Γαλλία να δει θερμοκρασίες κοντά στους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου και καθώς αυτή η θερμή μάζα θα κινείται το Σαββατοκύριακο ανατολικότερα και βορειοανατολικότερα ίσως φτάσει βόρεια Γερμανία και Πολωνία. Πολλά προγνωστικά μοντέλα δείχνουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες και στις γερμανόφωνες χώρες, ακόμη και πάνω από 37 με 38 βαθμούς, ή και 39 και 40 τοπικά το Σαββατοκύριακο στη Γερμανία” αναφέρει.

Στην ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει:

Κύμα ισχυρού καύσωνα το ερχόμενο Σαβ/κύριακο στη δυτική και κεντρική Ευρώπη! Πιθανά τα ρεκόρ ζέστης για αρκετές περιοχές!

Για την πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού το Σαββατοκύριακο στη χώρα μας με έντονη και πάλι αστάθεια και ποιες περιοχές αυτη αφορά (με επεξήγηση των χαρτών βροχής) καθώς και για το κύμα έντονης ζέστης προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας στην περιοχή μας: