«Αρνιόταν να εμβολιαστεί αν και ανήκε σε ευπαθή ομάδα» δηλώνει η θεία του 22χρονου που πέθανε από κορωνοϊό

Βουβός είναι ο πόνος μετά τον θάνατο του 22χρονου από κορωνοϊό στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες νοσηλείας. Πρόκειται για ακόμη έναν ανεμβολίαστο νεαρό άνθρωπο που καταλήγει από τη νόσο Covid-19.

«Είναι το πιο αδιανόητο πράγμα που μπορείς να νιώσεις», τα σπαρακτικά λόγια της θείας του 22χρονου, που μίλησε στο Mega,  εξηγώντας τους λόγους που ο ανιψιός της δεν ήθελε να εμβολιαστεί.

Όπως επισημαίνει, ο νεαρός ήταν ανένδοτος απέναντι στον εμβολιασμό, ενώ άνηκε και σε ευπαθή ομάδα.

 

«Αυτό ήταν ό,τι χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί. Είναι ένα παιδί που ορφάνεψε από πατέρα όταν ήταν 15 ημερών. Δηλαδή δεν γνώρισε πατέρα. Έζησε μια ζωή με την στέρηση του πατέρα. Με την αδερφή μου να παλεύει να το μεγαλώσει», συνεχίζει η θεία του άτυχου νέου.

Προτού νοσηλευτεί στο «Παπαγεωργίου», ο 22χρονος είχε περάσει από τα επείγοντα του ΑΧΕΠΑ τα ξημερώματα του Σαββάτου.

«Είχε κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα από πριν. Πήγε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Αργά τα ξημερώματα πέρασε ένας γιατρός, του μέτρησε τον πυρετό του, ήταν 38, τον μέτρησε το οξυγόνο του που ήταν 98 και του λέει ”έλα μια χαρά είσαι, έχεις καλή κράση”. Πήγαινε σπίτι σου παίρνε depon και βιταμίνες», δηλώνει η θεία του νεαρού.

«Έκανε 40 πυρετό. Ήταν η πρώτη φορά που έκανε 40αρι. Έγινε εισαγωγή. Του βάζουν οξυγόνο στη μύτη. Χτες έπαθε ανακοπή αλλά δεν μπόρεσαν να το επαναφέρουν», συμπλήρωσε η γυναίκα.

Ο νεαρός επέστρεψε στο σπίτι του ωστόσο τα ξημερώματα της Κυριακής ασθενοφόρο τον μετέφερε εσπευσμένα στο εφημερεύον «Παπαγεωργίου». Κατέληξε σε απλή κλίνη προτού καν προλάβουν οι γιατροί να τον διασωληνώσουν.

«Δεν ξέραμε τι θα γινόταν με τη διασωλήνωση απλά ήταν το επόμενο βήμα», λέει η θεία του 22χρονου.