Άρωμα προβοκάτσιας στη Θράκη! Συκοφαντίες από τον ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ: “Οι Ελληνικές Αρχές γκρεμίζουν τζαμιά”

Στήνουν προβοκάτσια οι Τούρκοι στη Θράκη μας, καθώς διασπείρουν νέα fake news, για να δημιουργήσουν ένταση στη περιοχή!

Τι αναφέρουν:

”Ο δήμος, ο οποίος κατεδάφισε το μουσουλμανικό νεκροταφείο στο χωριό Horozlu της Ξάνθης, έβαλε στο στόχαστρό του τώρα το τζαμί. ”Στόχευσαν το ιστορικό τζαμί στο Χεμετλί, που βρίσκεται δίπλα στο Χοροζλού”, δήλωσε ο Αχμέτ Μετέ.

Ένας δεύτερος βανδαλισμός προέκυψε καθώς συνεχίστηκαν οι αντιδράσεις στο σχέδιο της ελληνικής διοίκησης να μετατρέψει την περιοχή σε γήπεδο ποδοσφαίρου λεηλατώντας το τουρκικό νεκροταφείο και ιστορικές πέτρες με κατασκευαστικό εξοπλισμό στο χωριό Horozlu εντός των ορίων του δήμου Kozlubekir στην Ξάνθη.

Ο Αχμέτ Μετέ, είπε ότι η διοίκηση ετοιμάζεται να κατεδαφίσει το τζαμί αυτή τη φορά. Ο Μέτε είπε: «Ακούσαμε ότι θα κατεδαφίσουν το ιστορικό Τζαμί του χωριού Χεμετλί, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο Χοροζλού». Εξηγώντας ότι αφού έλαβε άδεια για την επισκευή του τζαμιού, η διοίκηση απέσυρε την άδεια ενώ ξεκίνησαν οι εργασίες, ο Μέτε είπε: «Περικυκλώσαμε το τζαμί με μια ομάδα τεχνιτών για να το προστατεύσουμε και η αστυνομία έκανε έφοδο και συνέλαβε τους φίλους μας».

“Δεν υπάρχει καμία εγγύηση για κανένα οθωμανικό ίδρυμα στην Ελλάδα. Όλα έμειναν απροστάτευτα στο έλεος των Ελλήνων. Λεηλατήθηκαν χώροι ιδρύματος και τζαμιά σε όλη την Ελλάδα και στα μέρη όπου έγινε η ανταλλαγή. Δεν υπάρχει ίχνος νεκροταφείων Πρόεδροι, αγρότες, Έλληνες δεν σέβονται ούτε το νεκροταφείο, ούτε τους νεκρούς, ούτε τον ναό. Αυτή η κατάσταση δεν θα είναι η πρώτη ούτε η τελευταία».

“Κατεδάφισαν ένα από τα παλαιότερα νεκροταφεία της Ξάνθης με κατασκευαστικό εξοπλισμό. Επειδή δεν είχαν μείνει μουσουλμάνοι Τούρκοι στο Horozlu, μετατράπηκε σε δασώδη περιοχή. Ζητήσαμε άδεια να το καθαρίσουμε και μας έδωσαν άδεια. Δεν μπορείς να καθαρίσεις εύκολα αυτό το μέρος.”

”Ακούμε ότι θα κάνουν τέτοια λεηλασία για το ιστορικό τζαμί του χωριού Χεμετλί, που είναι δίπλα στο Χοροζλού και όπου δεν έχουν μείνει μουσουλμάνοι Τούρκοι. Ζητήσαμε άδεια να επισκευάσουμε το Τζαμί Χεμετλί. Πρώτα έδωσαν άδεια και αρχίσαμε να δουλεύουμε , αλλά όταν ανοίξαμε την οροφή, μας απέσυραν την άδειά μας.”

Ο εκλεγμένος Αχμέτ Μετέ είπε ότι η Τουρκία παρακολουθεί στενά το θέμα και είπε: ”Η Τουρκία θα πρέπει να θέσει την αρχή της αμοιβαιότητας για τη λύση του νεκροταφείου μας και όλων των άλλων προβλημάτων μας.”!

Πηγή: directus.gr